Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιρατσιστική παρουσία από το Δήμο της Πάτρας

Ψηφίσματα υπέρ των μεταναστών εργατών γης της Νέας Μανωλάδας και κατά της Χρυσής Αυγής.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου για τους εργάτες της Μανωλάδας: "Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της πόλης μας, που ουσιαστικά αθώωσε τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες στην Μανωλάδα, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης, επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 20 από αυτούς, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού. 

Αυτή η απόφαση, δείχνει και τα όρια της αστικής νομιμότητας και της δικαιοσύνης, που θα νομιμοποιεί πάντα το «δίκιο» του καπιταλιστή είτε είναι ιδιοκτήτης γης είτε εργοστασίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, ζητάμε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει στην ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Καλούμε τους Έλληνες και ξένους εργάτες, να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση και αποθρασύνει τους μεγάλους επιχειρηματίες να αντεπιτίθενται ακόμη και με δολοφονικές ενέργειες στους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους".

 

Ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα και τη Χρυσή Αυγή

"Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας. Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία.

Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα.

Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας για την απομόνωση της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που γεννούν και θρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιρατσιστική δράση
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αντιφασιστική Δράση