Ηλεκτρονική Έκδοση

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Γαλατσίου

Σισσίτια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στήριξη των ΑμεΑ.

Εγκαινιάστηκε η κοινωνική δομή Παροχής Συσσιτίου από το Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει:

"Τη δομή της Παροχής Συσσιτίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, στηρίζοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Γαλατσίου, στα πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» - ΕΣΠΑ 2007-2013 για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Θα παρέχεται η σίτιση σε άτομα με οικονομικές αδυναμίες (άνεργους, άπορους, άστεγους κ.ά.), όλες τις μέρες της εβδομάδας και η διανομή των γευμάτων θα γίνεται στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στην οδό Γ.Βάσσου 5 & Αγ.Γλυκερίας 22 και ώρες 12:00 με 15:00.

Προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για να διασφαλιστεί η πρόσβαση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε βασικά είδη και υπηρεσίες, η δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου θα προχωρήσει στην σύναψη εθελοντικών συνεργασιών με ατομικούς φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις για συλλογή πλεοναζόντων προϊόντων (π.χ. προϊόντα με λιποβαρή συσκευασία, σχισμένη ετικέτα, πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η σύνθεση ή συσκευασία έχουν αλλάξει).

Η υποβολή αιτήσεων από μέρους των ωφελούμενων έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «αίτηση συμμετοχής» και να την υποβάλουν στο Γραφείο Διαμεσολάβησης του Δήμου στην διεύθυνση Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους, 2ος όροφος".

Για περισσότερες πληροφορίες και δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα: 213 2055416 και 213 2055376, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση sissitio@galatsi.gr

 

«Δράση στους δρόμους» - Για να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας!
 
Επίσης ο Δήμος Γαλατσίου, εξηγεί ποιό είναι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αναφέροντας ότι: "Την  Παρασκευή στις 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 10:00π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, στις 11:00π.μ. στην συμβολή των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Βεϊκου και 12.00 Βεϊκου & Φιγαλίας.
 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, διοργανώνει το πρόγραμμα Συνειδητοποίησης και Κινητοποίησης «ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» και περιλαμβάνει:
Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας, στην οποία θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας, οι οποίοι θα κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης.
Καταγραφή προσβασιμότητας δημοσίων και ιδιωτικών χώρων.
 
Σκοπός της βιωματικής αυτής προσέγγισης είναι η ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος της μη προσβασιμότητας, η εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας και τα πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσβασιμότητας και η αλλαγή νοοτροπίας και στάσης όσων δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή στις 3 Οκτωβρίου 2014, στις 11:00 π.μ. , στη συμβολή των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Βεϊκου".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αλληλεγγύη
Τοπική Αυτοδιοίκηση