Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόσθετη βοήθεια από το ΔΝΤ ζήτησε η Ουκρανία

Ο πόλεμος αύξησε τις δαπάνες

Έκκληση για πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ και τη Δύση απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απηύθυνε έκκληση για την χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις χώρες της Δύσης προκειμένου να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του εθνικού νομίσματος της Ουκρανίας, του γρίβνα.

Το ουκρανικό νόμισμα έχει χάσει το 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές του χρόνου και κατά την έναρξη της δαπανηρής διένεξης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη γρίβνα εναντίον των επιθέσεων και να τερματίσει τις «κερδοσκοπικές» επιχειρήσεις εναντίον της. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το παρόν πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συνάψει με το ΔΝΤ θα πρέπει να αναθεωρηθεί εξαιτίας του πολέμου στις ανατολικές περιοχές.

Η Ουκρανία ζήτησε επίσης 1 δισεκατομμύριο ευρώ πρόσθετη μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικές εγγυήσεις από τις ΗΠΑ, τόνισε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
ΔΝΤ