Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε ανωμοτί κατάθεση οκτώ κάτοικοι της Χαλκιδικής

Να καταθέσουν ανωμοτί στην Ασφάλεια Πολυγύρου, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καλούνται τις επόμενες μέρες οκτώ κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι «παρεμπόδισαν την κυκλοφορία, στήνοντας οδοφράγματα (μπλόκα), χρησιμοποιώντας αναχώματα, ταμπέλες, εμπόδια, πανό, λάστιχα και τα σώματά τους».
 
Η υπόθεση αφορά τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού, πέρυσι τον Απρίλιο, όταν αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες στο χωριό για την εμπρηστική επίθεση που είχε προηγηθεί -λίγους μήνες νωρίτερα- στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 
Αυτό το Σάββατο  27 Σεπτεμβρίου,  στις 7.00 το βράδυ, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στην Πλατεία της Ιερισσού. Στη συναυλία, θα συμμετέχουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Ματούλα Ζαμάνη, Παύλος Παυλίδης & B-Movies και Γιάννης Χαρούλης, μαζί με τους μουσικούς τους.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Εξόρυξη χρυσου
Δικαστικό ρεπορτάζ