Ηλεκτρονική Έκδοση

Ρ. Μακρή: Οι μάσκες πέφτουν για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

Υπερ των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας τάχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.

Όπως δήλωσε η κ. Μακρή: «Ο Στέφανος Μάνος ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη πούλησε την κερδοφόρα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον κύριο ανταγωνιστή της εταιρείας μέσω της ιταλικής μαφίας. Ο βλακώδης νεοφιλελευθερισμός και η εμμονική προσήλωση στην αποτελεσματικότητα των ιδιωτών οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου. 

Η Lafarge αγόρασε την ΑΓΕΤ για να την κλείσει. Η δημόσια τσιμεντοβιομηχανία δεν ήταν μόνο κερδοφόρα, ήταν και αποτελεσματικότερη από την ιδιωτική γαλλική επιχείρηση. Σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργαζόμενοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση και των 117 απολύσεων που πραγματοποίησε η Lafarge. Σήμερα οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικογενειών τους.

Σήμερα το δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ καθώς η εταιρεία επιλέγει να δεσμεύει υποδομές που ανήκουν κατά κυριότητα στο κράτος. Οι μάσκες πέφτουν. Μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έφερα στην Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αποδεικνύουν την εμπλοκή της γαλλικής πολυεθνικής σε παρατραπεζικό κύκλωμα, που έβγαζε χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό κλέβοντας τα ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών επισκέφτηκα το εργοστάσιο των τσιμέντων Χαλκίδας. Όταν οι Κυβερνητικοί βουλευτές Ευβοίας κρύβονταν ήμουν εκεί, δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Από την επίσκεψη μου προέκυψε ότι η εταιρεία κρατά δεκάδες άδειες και παραχωρήσεις καθώς και υποσταθμό της ΔΕΗ με πάγιο 10.000 με 12.000 ευρώ, παρά το λουκέτο και τις απολύσεις. Για να διερευνηθούν τα αίτια και η βάση των ανωτέρω καταγγελιών κατέθεσα την με αριθμ. πρωτ 328-2887/24-9-14 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων. Ως Βουλευτής θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι έμπρακτα τους εργαζόμενους και το δημόσιο συμφέρον.

Θα παραμείνω πάντα δίπλα σε όσους διεκδικούν δίκαια και λογικά αιτήματα και αγωνίζονται εντός των θεσμικών και συνταγματικών ορίων για την ανατροπή μιας κυβέρνησης που δεν διαθέτει πλέον την δημοκρατική νομιμοποίηση». 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)