Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν επιβεβεβαιώνουν τις πληροφορίες οι ΗΠΑ

Το Ιράκ προειδοποιεί ΗΠΑ και Γαλλία για επιθέσεις τζιχαντιστών στο μετρό

Για σχέδιο επίθεσης τζιχαντιστών στα μετρό του Παρισιού και των ΗΠΑ έκανε λόγο σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, αναφέροντας ότι έχει «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες.

 «Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων και ότι υπάρχουν δίκτυα που σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις» επισήμανε ο Ιρακινός πρωθυπουργός μιλώντας σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη.

«Σχεδιάζουν να διαπράξουν επιθέσεις στα μετρό του Παρισιού και των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο ίδιος. «Από τις λεπτομέρειες που έχω λάβει, ναι, φαίνεται πως είναι αξιόπιστες» οι πληροφορίες αυτές.

Δεν επιβεβαιώνουν πάντως τις πληροφορίες για την ώρα οι ΗΠΑ, όπως φέρονται ότι δήλωσαν δύο νώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Oι ΗΠΑ δε διαθέτουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον του δικτύου του μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ, ανέφεραν σήμερα δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για απειλές από διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις που είχαν στοχοθετήσει μεταξύ άλλων το δίκτυο μεταφορών, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσφατες πληροφορίες για ένα άμεσο σχέδιο από το Ισλαμικό Κράτος, είπε ο ένας αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μια άλλη πηγή προσκείμενη στο Κογκρέσο επισήμανε ότι οι γερουσιαστές και το προσωπικό δεν έχουν ενημερωθεί για υπάρχουσες απειλές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον δικτύων μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ισλαμικό Κράτος
Γαλλία
Ιράκ