Έντυπη Έκδοση

AUDI ΤΤ OFFROAD CONCEPT

3ο μέλος στην οικογένεια ΤΤ

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ. Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΤ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ COUPE ΚΑΙ ROADSTER, ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ OFFROAD

Ηπρώτη απόπειρα της Audi να μας εισαγάγει στη λογική ενός ΤΤ με προσανατολισμό... εκτός δρόμου, έγινε την περασμένη άνοιξη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Ουσιαστικά έγινε πριν καν έρθει στην αγορά η νέα, 3η γενιά του δημοφιλούς κουπέ. Τότε όπως και τώρα, οι πληροφορίες αφορούν σε ένα πρωτότυπο μοντέλο, με τη διαφορά πως πλέον είναι σαφές ότι αυτό θα βγει στην παραγωγή.

Η παρατήρηση είναι προφανής. Η Audi, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις BMW και Mercedes, εξακολουθεί να διευρύνει την γκάμα της, δημιουργώντας ακόμη και νέες κατηγορίες. Το ερώτημα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, είναι αν αυτές οι κατηγορίες έχουν λόγο ύπαρξης. Πρόκειται για μια κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια, με την παρουσίαση μοντέλων όπως η R-Class, η Σειρά 3GT/5GT και μπορεί να συνεχίζεται όσο παρουσιάζονται μοντέλα όπως το ΤΤ Offroad. Μήπως τελικά και οι τρεις εταιρείες προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που δεν υπάρχουν;

Σε κάθε περίπτωση, ο τελικός κριτής είναι η αγορά, και αυτό που θα κληθεί να κρίνει είναι ένα αυτοκίνητο στις διαστάσεις του Q3, αλλά με αρκετά εκατοστά χαμηλότερο ύψος οροφής, που αισθητικά βασίζεται στο νέο ΤΤ. Ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Ulrich Hackenberg, το έθεσε ως εξής: «Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη του πώς βλέπουμε το νέο μοντέλο που θα ενταχθεί στην οικογένεια του ΤΤ». Επεται συνέχεια; Αγνωστο, αν και αρκετά πιθανό.

Μιας και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το νέο αυτό μοντέλο (προφανώς δεν θα έρθει ως υβριδικό με απόδοση 400+ ίππων, όπως παρουσιάστηκε στο Πεκίνο), έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή της Audi, από την οπτική αναλυτών της αγοράς. Η εκτίμηση είναι πως στην Ευρώπη θα υπάρχει μικρότερη ζήτηση για τη νέα γενιά του ΤΤ, λόγω του ότι έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις των αγοραστών. Η κατηγορία που δείχνει να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στο κοινό που ενδιαφέρεται για το ίματζ και ακολουθεί τη μόδα είναι τα crossover.

Τα λόγια που προέρχονται από στέλεχος της Audi, που δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είναι χαρακτηριστικά: «Η διεύρυνση της αγοράς με νέες κατηγορίες θα συνεχιστεί, καθώς οι κατασκευαστές προσπαθούν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των αγοραστών, βρίσκοντας τρόπους να προβλέψουν κι αυτές που ακόμη δεν υπάρχουν».

Χωρίς αμφιβολία, το ΤΤ Offroad Concept είναι ελκυστικό αυτοκίνητο. Οι σχετικά συμπαγείς διαστάσεις του και οι μεγάλοι τροχοί συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επιθετικής εμφάνισης. Στη βάση όλων αυτών, βέβαια, θα βρίσκονται το πάτωμα MQB του VW γκρουπ και ένας κινητήρας TSI. Οπότε, όπως σωστά επισημαίνεται σε σχόλιο στο Διαδίκτυο, σημασία έχει να δούμε πού θα το κατατάξει η Audi από τιμολογιακής πλευράς. Κι αυτό γιατί η trendy εμφάνιση οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα πως η τιμή του θα κυμαίνεται στα επίπεδα του Allroad.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκίνητο
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων