Έντυπη Έκδοση

Οσα φέρνουν οι 4 τροχοί

Παραγγελία 30 Rolls Royce αξίας 15 εκατ. ευρώ

Συνήθως όταν ακούς για παραγγελία 30 Rolls Royce Phantom συνολικής αξίας άνω των 15 εκατ. ευρώ, το μυαλό σου πάει σε κάποιον Σαουδάραβα. Η υπόθεση είναι πραγματική, όμως εδώ ο πελάτης είναι ένας επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ ονόματι Stephen Hung, που παρήγγειλε 30 Phantom, και μάλιστα με μπόλικο έξτρα εξοπλισμό. Ο Hung είναι ιδιοκτήτης του νέου πολυτελέστατου ξενοδοχείου Louis ΧΙΙΙ στο Macau και προορίζει τις Rolls Royce ως στόλο που θα εξυπηρετεί τους πελάτες του.

Αδοξο τέλος για το Peugeot RCZ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Carlos Tavares, η Peugeot δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει το κουπέ RCZ, όταν αυτό ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του. Το Peugeot RCZ δεν κατάφερε να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις στον εμπορικό τομέα απέναντι στο βασικό του αντίπαλο, το Audi ΤΤ. Ως εκ τούτου, θα διανύσει μερικούς μήνες ακόμα στην αγορά μέχρι την κατάργησή του από την γκάμα Peugeot.

Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην Γκρενόμπλ

Στην πόλη της Γκρενόμπλ, τοπικοί φορείς αλλά και το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών θα εφαρμόσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οχήματα μηδενικών ρύπων με την ώρα. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 70 ηλεκτρικά οχήματα Toyota i-Road και COMS με τρεις ή τέσσερις τροχούς. Η Toyota θα παραδώσει τα οχήματα στη Δημοτική Αρχή της πόλης την 1η Οκτωβρίου 2014, ενώ έχουν ήδη εγκατασταθεί 27 δημόσιοι σταθμοί ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων. Οσοι επιθυμούν θα κάνουν κράτηση οχήματος μέσω smartphone, θα το χρησιμοποιούν όσες ώρες θέλουν και θα το επιστρέφουν σε έναν από τους 27 σταθμούς ανεφοδιασμού, για επαναφόρτιση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκίνητο
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων