Έντυπη Έκδοση

Κάντε κλικ

Μεταφράζει, διορθώνει, προτείνει!

www.reverso.net

Ανακαλύψτε έναν ιστότοπο που είναι μαγικά σωτήριος για όσους πρέπει να μεταφράζουν και να διορθώνουν ταχύτατα κείμενα από και προς διάφορες ξένες γλώσσες. Το reverso δεν είναι απλώς ένας αυτόματος μεταφραστής, αλλά σας δίνει πολλές επιλογές μετάφρασης για αρκετές από τις λέξεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ενώ κάνει και ξεχωριστό τσεκ σε γραμματική, σύνταξη και ορθογραφία. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και να σας ξέφυγε κάποιο «αξάν» (σ.σ.: τόνος) των γαλλικών (και δεν έχουν και λίγα τα άτιμα!), εκείνο θα το «τσακώσει» και θα σας ειδοποιήσει να το προσθέσετε. Εδώ θα βρείτε ακόμα πληροφορίες για τις κλίσεις, πώς κλίνουμε τα ρήματα, πληροφορίες γραμματικής, ακόμα και ειδικό κουτάκι που σας λέει αν αυτό που γράψατε (ή μεταφράσατε) βγάζει νόημα! Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Αραβικά, Εβραϊκά, Γιαπωνέζικα είναι οι γλώσσες που «μιλάει» το reverso. Βάλτε το στα αγαπημένα σας!

Τυπογραφία σε 10'

http://practicaltypography.com

Τι είναι η τυπογραφία και γιατί μας αφορά; Ποιοι είναι οι νόμοι της τυπογραφίας και ποιοι τους βάζουν; Πώς στήνονται οι αράδες; Πώς μπαίνουν οι απόστροφοι, τα κενά ανάμεσα στις λέξεις και τα διάστιχα; Αν η τυπογραφία σάς ενδιαφέρει και θέλετε να μάθετε ορισμένα από τα μυστικά της, κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματά σας.

Πόσο ακόμα;

www.timeanddate.com/date/duration.html

Το καλοκαίρι τελειώνει, και η ρουτίνα ξεκινά. Και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα ξαναέχετε άδεια, οι μέρες είναι πολλές. Αν θέλετε να υπολογίσετε τις μέρες που απομένουν μέχρι την επόμενη άδεια (κάτι σαν τους φαντάρους που μετρούν μέρες για να απολυθούν) ή αν θέλετε κάτι πιο... κοντινό, να μετρήσετε ας πούμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, ή μέχρι τη γιορτή σας ή μέχρι τα γενέθλιά σας ή κάποια επέτειο, υπάρχει αυτό το site. Εσείς τού δίνετε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει, και εκείνο αυτόματα μετράει τις μέρες που απομένουν. Συμβουλή: μην ξεκινήσετε να υπολογίσετε την επόμενή σας άδεια... Η κατάθλιψη θα είναι σίγουρη όταν θα δείτε το αποτέλεσμα...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Στη στήλη
www.