Ηλεκτρονική Έκδοση

Ιταλία: Ακτιβίστικη παρέμβαση ενάντια στη σύνοδο της ΕΚΤ

Ακτιβιστές των αριστερών «κοινωνικών κέντρων» προχώρησαν σε προσωρινή κατάληψη της Τράπεζας της Νάπολης». Αντιτίθενται στην σύνοδο της ΕΚΤ που θα διεξαχθεί στην πόλη, στις 2 Οκτωβρίου.

 

Ακτιβιστές των αριστερών «κοινωνικών κέντρων» προχώρησαν σε προσωρινή κατάληψη της «Τράπεζας της Νάπολης» για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο θα συνεδριάσει στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου στις 2 Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση και η όλη συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το πώς μπορούν να «συμφωνηθούν νέες πολιτικές υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης». Κατά την σημερινή διαμαρτυρία, νέοι διαδηλωτές φόρεσαν μάσκες της Άγγελας Μέρκελ και του Μάριο Ντράγκι και κατάφεραν να αναρτήσουν πανό με γραμμένο «είμαστε κατά της δικτατορίας της Τρόικας, των Τραπεζών και των κερδών, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας».

Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε επανειλημμένα ήταν το «Napoli Libera» (Ελεύθερη Νάπολη). Χθες, σειρά καλλιτεχνών της Νάπολης, ζήτησαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, να ακυρωθεί η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κάλεσαν τους ναπολιτάνους να στηρίξουν την «αντιδιάσκεψη» η οποία οργανώνεται από σειρά κινημάτων της Αριστεράς.

Ο Αλφόνσο Ντε Βίτο, υπεύθυνος των κινημάτων της «αντιδιάσκεψης», μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «αδίκως κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι στην Νάπολη μπορεί να διαδηλώσουν βίαιοι κουκουλοφόροι. Θα κατέβουν στους δρόμους μόνον οι άνθρωποι που ζουν καθημερινά και με εντονότατο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)