Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων

Σχόλιο του Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας, για τα ποσοστά των ευρισκομένων κάτω από τα όρια της φτώχειας, που περιέχονται σε έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη: "Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων Ο αριθμός των κατοίκων της χώρας μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή απειλούνται άμεσα από την φτώχεια (6,3 εκατομμύρια), έχουν αυξηθεί σε ακόμα πιο εφιαλτικά επίπεδα και έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ με κύρια θύματα τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους εργαζόμενους και τους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες.

Η πρωτοφανής επέκταση της φτώχειας, ανεργίας, οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης οφείλεται στις εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και συντάξεων, καταστροφής κοινωνικών παροχών και θέσεων εργασίας και αβάσταχτων φορολογικών βαρών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, και κυρίως της σημερινής.

Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών της άγριας λιτότητας θα οδηγήσει στην μετατροπή της Ελλάδας σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή και να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, πριν ολοκληρώσει το στόχο της για καθολική φτωχοποίησή του".  

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ