Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητούσαν να πάνε στην Ιταλία

Κύπρος: Γκλομπ κατά των 345 μεταναστών από τη Συρία

Για να τους κατεβάσουν από το κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις Φιλοξενία»

Με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κύπρο το πρωί αποβιβάστηκαν με τη βία από το κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις Φιλοξενία» οι 345 μετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι διασώθηκαν, χθες, όταν το ψαροκάικο στο οποίο επέβαιναν κινδύνεψε λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά της Πάφου.

Ξύλο αφού γλίτωσαν τον πνιγμό Ξύλο αφού γλίτωσαν τον πνιγμό Αρχικά, οι μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν ζητώντας από τις κυπριακές αρχές να μεταφερθούν σε άλλον προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις και μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυπριακής κυβέρνησης κατέβαλαν εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Οι διαπραγματευτές εξήγησαν, με τη βοήθεια διερμηνέα, στους μετανάστες ότι η παραμονή τους στο πλοίο συνιστά αδίκημα.

Πριν την επιχείρηση της αστυνομίας, μόνο εξήντα από τους μετανάστες είχαν συναινέσει να κατέβουν από το κρουαζιερόπλοιο.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του πλοίου, Κίκης Βασιλείου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η εταιρεία υποχρεώθηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη κρουαζιέρα προς το Ισραήλ με 300 Ρώσους, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ζητώντας την άμεση εκκένωση του πλοίο.

Εντολή που εκτελέστηκε άμμεσα με τη βία από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Οικονομική κρίση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κύπρος