Έντυπη Έκδοση

Απογείωση κερδοφορίας για την Finansbank

Το πάρτι καλά κρατεί στο Χρηματιστήριο της Τουρκίας.

Οι τιμές των τραπεζικών μετοχών αντιδρούν ανοδικά στις ανακοινώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων για κέρδη ανώτερα των προβλέψεων. Εξελίξεις που αντανακλούν στην Αθήνα και οδηγούν σε σημαντική άνοδο της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αντλεί μεγάλο μέρος των κερδών της από τη γείτονα, λόγω της θυγατρικής της Finansbank.

Ολες οι μεγάλες τράπεζες όπως Akbank, Garanti και η Finansbank της Εθνικής Τράπεζας πέτυχαν κέρδη καλύτερα από αυτά που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η κερδοφορία της Finansbank τετραπλασιάστηκε και ανήλθε στα 297 εκατ. τουρκικές λίρες, από 75,9 εκατ. λίρες στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη της Garanti ενισχύθηκαν 44% το α' τρίμηνο στα 651 εκατ. λίρες (ή 415 εκατ. δολάρια) και ήταν και από την πρόβλεψη των αναλυτών που τοποθετούσαν τον πήχη στα 572 εκατ. τουρκικές λίρες. Η Akbank πέτυχε κέρδη 618 εκατ. λιρών, έναντι 547 ελατ. λιρών που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών. Οι τράπεζες επωφελήθηκαν από την πτώση του βασικού επιτοκίου κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες στη διάρκεια του α' τριμήνου, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση χορηγήσεων. Το βασικό, όμως, είναι ότι πέτυχαν σημαντικά κέρδη στην αγορά ομολόγων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Χρηματιστήριο Αθηνών
Τουρκία