Έντυπη Έκδοση

ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

«Η Ακροδεξιά του σκότους θα διώξει τις καταθέσεις»

Με επίσκεψη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα περί bank run που διαρρέονται από την κυβερνητική πλευρά έπειτα από το τελευταίο κρούσμα με πρωταγωνιστή τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχει φόβος για φυγή καταθέσεων, διαβεβαίωσε ο Γ. Στουρνάρας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δεν υπάρχει φόβος για φυγή καταθέσεων, διαβεβαίωσε ο Γ. Στουρνάρας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γιάννη Δραγασάκη και τους βουλευτές Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν από κοντά όχι μόνον τα θέματα που αφορούν την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά κυρίως τις διαρροές του τελευταίου διαστήματος για φυγή καταθέσεων στην περίπτωση που η ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων».

«Ανεύθυνες δηλώσεις»

Μετά τη συνάντηση ο Γ. Δραγασάκης, κληθείς να σχολιάσει (euro2day.gr) ήταν ιδιαίτερα οξύς για όσα υποστήριξε ο Α. Γεωργιάδης, πως, δηλαδή, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα σηκώσει τα χρήματά του από τις τράπεζες, αλλά και τις διαρροές και τις σχετικές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά περί bank run στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας ως «ανεύθυνες» τις δηλώσεις που έγιναν, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι «θα υπάρξουν θεσμικά όργανα απέναντι στα οποία θα βρεθεί ο κ. Γεωργιάδης αλλά και όποιος άλλος θελήσει να παίξει αυτά τα παιχνίδια».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εμμέσως πλην σαφώς, φωτογράφισε το μέγαρο Μαξίμου ως εμπνευστή αυτής της τρομοκρατικής προπαγάνδας και έκανε μάλιστα λόγο για «Ακροδεξιά του σκότους», που, όπως είπε, υπήρχε πάντα στη χώρα μας και η οποία, μη μπορώντας να δώσει τη μάχη των ιδεών, καταφεύγει στη μάχη του φόβου και του τρόμου. «Δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν οι καταθέσεις αν επικρατήσει αυτή η άποψη. Γι' αυτό το αντιμετωπίζω ψύχραιμα -για να μην πω ψυχρά-, θεωρώντας ότι υπάρχουν θεσμοί που αν χρειαστεί θα παρέμβουν» είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι στη χώρα καταγράφεται κρίση των θεσμών που εκφράζεται ως κρίση εμπιστοσύνης.

Μιλώντας για την Ευρώπη και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ε., ο Γ. Δραγασάκης περιέγραψε δύο βασικές τάσεις που διαπερνούν τον ευρωπαϊκό χώρο στην παρούσα φάση.

Τη δογματική άποψη των Γερμανών -που κατανοούν ότι το πρόγραμμα απέτυχε αλλά δεν το παραδέχονται και επιβάλλουν επιπλέον πρόγραμμα- και εκείνους οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι από την αρχή υπήρξε λάθος σχεδιασμός, ότι το πρόβλημα δεν ήταν το μεγάλο κράτος αλλά το αναποτελεσματικό κράτος. «Αυτές οι δεύτερες δυνάμεις είναι μειοψηφικές, αλλά υπάρχουν. Και επειδή το πρόβλημα γενικεύεται, ακουμπάει και την Ιταλία και ενδεχομένως τη Γαλλία αύριο, εμφανίζονται κάποια ρήγματα», είπε και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χωρίς ρύθμιση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να επιδιώξει βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

«Η εξίσωση βιωσιμότητας της ελληνικής κοινωνίας απαιτεί εκτός των άλλων και μια γενναία ρύθμιση του χρέους κατά το πρότυπο που ρυθμίστηκε το γερμανικό χρέος το 1953», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Στη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε ακόμη την αξιοποίηση των εναπομείναντων πόρων του ΤΧΣ, καθώς και των 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση για δημοσιονομικούς σκοπούς και λιμνάζουν στο ΤΧΣ.

Διαβούλευση ανά περιφέρεια

Στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζονται οι επεξεργασίες του κυβερνητικού προγράμματος και εντός αυτού του στόχου σχεδιάζεται μια μεγάλη εξόρμηση στην κοινωνία, αλλά και στην καθεμία περιφέρεια ξεχωριστά όπου θα τεθούν κατά περίπτωση ζητήματα κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων στις οποίες θα συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις γενικές πτυχές που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ όσο και σε ειδικότερες που αφορούν θέματα των τοπικών κοινωνιών. Με αυτή τη δημόσια διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουν παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς και όποιοι πολίτες έχουν να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το βασικό πολιτικό διακύβευμα, που είναι η συμμαχία ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση
Αποταμίευση και καταθέσεις
ΣΥΡΙΖΑ