Έντυπη Έκδοση

** Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δεν τον άκουσαν και τα βρόντηξε

Διαστάσεις προσλαμβάνει η παραίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου, καθώς, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο διπλωμάτης ήρθε σε σύγκρουση με το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα το σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Το Μαξίμου φέρεται να καταλόγισε στον κ. Ζωγράφο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγγενική σχέση με τον κ. Σαμαρά, ότι δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ό,τι αφορούσε τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Deutsche Welle, πάντως, ο κ. Ζωγράφος είχε ενημερώσει γραπτώς εδώ και καιρό το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός δεν επρόκειτο να εισπράξει δημόσια στήριξη από την καγκελάριο. Ωστόσο χθες το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «μεταξύ άλλων φληναφημάτων που ακούστηκαν περί δήθεν ύπαρξης εισηγήσεων για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. πρωθυπουργού στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την πρεσβεία Βερολίνου».

Ο κ. Ζωγράφος από την πλευρά του απλώς διέψευσε στην Deutsche Welle έτερα δημοσιεύματα που τον έφεραν να παραιτείται λόγω δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο σχετικά με την καθυστέρηση στην αποπεράτωση του κτηρίου της πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα. Διέψευσε επίσης ότι παραιτήθηκε επειδή αποκλείστηκε από τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Κυβέρνηση