Έντυπη Έκδοση

Συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η Ντόρα

Την πάγια θέση της περί συνεννόησης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, εν όψει της συζήτησης για το χρέος και την προεδρική εκλογή, επανέλαβε χθες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας για άλλη μια φορά διαφορετική αντίληψη σε σχέση με τη στρατηγική πόλωσης του Μαξίμου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση.

Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη στα «Παραπολιτικά FM». «Η πολωτική αντίληψη δεν έχει καλά αποτελέσματα για τη χώρα. Εξι μήνες ακραίας πολιτικής συμπεριφοράς δεν αντέχει η χώρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε το μέγεθος των ευθυνών μας, όχι απέναντι στο κόμμα μας αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό» σημείωσε.

Η πρώην υπουργός επέκρινε πάντως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «τα νταηλίκια δεν έχουν αντίκρισμα στη διεθνή πολιτική σκηνή» και πως, εφόσον στελέχη του συμφωνούν στο ότι και η επιμήκυνση είναι ένα είδος «κουρέματος», αυτό πρέπει να είναι κοινός στόχος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Οσον αφορά στην ονοματολογία, εν όψει προεδρικής εκλογής, και τη δυνατότητα διασφάλισης των 180 ψήφων, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε χθες ότι αυτό εξαρτάται από τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, πράγμα που είναι εφικτό, αλλά προϋποθέτει τη δρομολόγηση από τώρα συγκεκριμένων κινήσεων και συνεννοήσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Δημοκρατία