Έντυπη Έκδοση

Εδώ, ΟΗΕ...

Μία από «τις χειρότερες χρονιές, που διανύει η ανθρωπότητα, είναι το 2014» είπε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην εναρκτήρια ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναφέρθηκε στα «ανθρώπινα δικαιώματα», τα οποία είπε ότι «δέχονται επίθεση και καταπατώνται σε ολόκληρο τον κόσμο». Για τους «πρόσφυγες και εκτοπισμένους» είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο αριθμός τους βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Και πρόσθεσε ότι «οι συγκρούσεις που μαίνονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, από τη Γάζα και τη Συρία έως το Ιράκ, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία» συνιστούν «μία τρομακτική χρονιά για τις βασικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Τέλος, ο Μπαν Κι Μουν μίλησε και για τους «αποκεφαλισμούς ομήρων», αλλά και για το «φρικτό θάνατο άμαχου πληθυσμού από την πείνα» στα πεδία των συγκρούσεων και αλλού.

Απέφυγε, όμως, να μιλήσει για τις «τεράστιες ευθύνες», όπως ειπώθηκε, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο δράμα των προσφύγων, την πείνα πληθυσμών και τον αποκεφαλισμό ομήρων, αλλά και τόσα άλλα...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια