Έντυπη Έκδοση

63 με πλαστά πιστοποιητικά, στο Δήμο Αθηναίων

Οι έλεγχοι που γίνονται στους δήμους από τους ελεγκτές-επιθεωρητές, τα πλαστά και μη δικαιολογητικά των υπαλλήλων και ο συσχετισμός τους με τον απαιτούμενο, από την τρόικα, αριθμό απολύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Ο δήμαρχος Αθηναίων Οπως τόνισε ο κ. Καμίνης, ο έλεγχος των πτυχίων και των πιστοποιητικών σπουδών όλων των εργαζομένων στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. «Εχει εξεταστεί το 90% των περίπου 5.000 υπαλλήλων. Εως σήμερα έχουν βρεθεί 63 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών. Ηρθησαν αυτομάτως οι πράξεις διορισμού, δηλαδή βρέθηκαν εκτός δήμου 35 υπάλληλοι, των οποίων ο διορισμός ήταν σε συνάρτηση με το πτυχίο. Οι υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκονται είτε σε διαδικασία Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης είτε σε διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Να σημειώσω ότι και οι 63 περιπτώσεις έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι σε δεύτερο επίπεδο η δημοτική αρχή συμφωνεί με τον έλεγχο νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ανοιχτή Πόλη πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υιοθέτηση ψηφίσματος συμπαράστασης τόσο στους εργαζομένους των ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την πολιτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στις δημοτικές αρχές της Πάτρας, της Λάρισας, του Χαλανδρίου, της Νίκαιας-Ρέντη και του Ζωγράφου που δεν δέχτηκαν τους ελέγχους και στέλνονται στον εισαγγελέα.

Στο ψήφισμα, το οποίο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, δηλώθηκε ξεκάθαρα και υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά η άρνηση της Ανοιχτής Πόλης να συμπράξει «στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση».

Την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να συσχετιστούν οι έλεγχοι στους δήμους σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου με τα πλαστά δικαιολογητικά, κατήγγειλε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νίκος Σοφιανός στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Δήμος Αθηναίων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εργασιακά θέματα