Έντυπη Έκδοση

Απαγωγή Κυπρίων στη Λιβύη

Δύο Κύπριοι υπήκοοι που εργάζονταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Λιβύη έπεσαν θύματα απαγωγής χθες το πρωί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι Λίβυοι ένοπλοι εισήλθαν στο σπίτι όπου διέμεναν και τους απήγαγαν μεταφέροντάς τους σε άγνωστο χώρο. Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει προσπάθειες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους. Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην «Ε», γίνεται διακριτικός χειρισμός της υπόθεσης και υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα λήξει η ομηρία.

Οι δύο Κύπριοι είχαν επιλέξει να παραμείνουν στη Λιβύη και δεν αναχώρησαν μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες και Κυπρίους που έφυγαν το καλοκαίρι με επιχείρηση των ελληνικών αρχών.

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι οι γαλλικές Αρχές έχουν ζητήσει από τη Λευκωσία να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους. Η Λευκωσία δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την πληροφορία και δηλώνει τη δεύσμευσή της να συμβάλει με κάθε μέσο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Μ. Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λιβύη
Απαγωγές/Αιχμαλωσία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Κύπρος