Έντυπη Έκδοση

Νέες οδηγίες προς εφοριακούς για αιτήσεις ΕΝΦΙΑ

Υπάλληλοι των εφοριών όχι μόνο δεν παραλαμβάνουν τις αιτήσεις οικονομικά αδύναμων πολιτών που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ αλλά και η συμπεριφορά τους είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Αποτέλεσμα; Να αναγκαστεί το υπουργείο Οικονομικών να αποστείλει έγγραφο με ρητές οδηγίες προς τις ΔΟΥ για να επισημάνει τα αυτονότητα. Οτι, δηλαδή, οι υπάλληλοι οφείλουν να παραλαμβάνουν τις σχετικές αιτήσεις των πολιτών και να τις διεκπεραιώνουν εντός των νόμιμων προθεσμιών και ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να βοηθήσει με πρακτικές οδηγίες και συμβουλές όσους φορολογουμένους αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και θέλουν να αμφισβητήσουν μέσω της δικαστικής οδού τη νομιμότητά του, έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. Οπως μαρτυρούν οι αριθμοί, τις τελευταίες ημέρες έχουν διακινηθεί περίπου 2.000 έντυπα, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου επίσης κυκλοφορεί ο οδηγός του ΔΣΑ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 6.000 πολίτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Οδηγίες/Προγράμματα