Έντυπη Έκδοση

* ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑ

Βρήκαν 180 τόνους ξυλείας, ψάχνουν το κύκλωμα

Το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας, το οποίο και πέρσι απασχόλησε έντονα τις αρχές, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις έρευνες της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθροϋλοτόμων και τον εντοπισμό 180 τόνων ξυλείας από δρυς και αριές, στην περιοχή Παλαιογέφυρο Βάλτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αντώνης Κανταρτζόπουλος, έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι δασικές υπηρεσίες για παράνομη υλοτόμηση, οργανώθηκε επιχείρηση στην περιοχή του Βάλτου.

Μάλιστα, για να μη γίνουν αντιληπτοί οι δασικοί υπάλληλοι από άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα και πιθανόν να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των δασικών, δεν χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση υπηρεσιακά οχήματα. Τελικά, οι δασικοί υπάλληλοι εντόπισαν στο Παλαιογέφυρο τη μεγάλη ποσότητα της ξυλείας, η οποία ήταν κομμένη, καλυμμένη και έτοιμη για μεταφορά.

Υστερα από τον εντοπισμό της ξυλείας, η Αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες για τη σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Οσον αφορά τον τρόπο διάθεσης της παράνομης ξυλείας, οι αρχές εκτιμούν ότι κατέληγε σε συγκεκριμένα μέρη, αφού πρώτα είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ των παράνομων υλοτόμων και των παραληπτών.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες παράνομα υλοτομηθέντων καυσόξυλων που έχει εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Μια υπόθεση που αναδεικνύει άλλη μία φορά την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται ειδικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού από τα κυκλώματα των παράνομων λαθροϋλοτόμων που λυμαίνονται τα δάση σε Ξηρόμερο, Βάλτο, Ναυπακτία κ.ά.

Από την άλλη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασικών, οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με έλλειψη προσωπικού, περικοπή πόρων, υλικοτεχνικές υποδομές κ.λπ. τη στιγμή που οι έλεγχοι θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικοί. Γ. ΛΥΓΚ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δασαρχεία/Δάση/Αναδασώσεις
Κυκλώματα εμπορίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Λαθρεμπόριο