Έντυπη Έκδοση

Τα έστριψε ο Καρούνος

Μία εβδομάδα μετά την επιστολή του προς το Εποπτικό Συμβούλιο, το μέλος του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Καρούνος επανακάμπτει με νέες δηλώσεις για τη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ, η συνεχής παραφιλολογία περί αδιαφάνειας στη διοίκηση μόνο ζημία προκαλεί.

Στη δεύτερη φάση μπαίνει η επιλογή των σκηνοθετών από τη ΝΕΡΙΤ Στη δεύτερη φάση μπαίνει η επιλογή των σκηνοθετών από τη ΝΕΡΙΤ Με επιστολή μου προς το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, ζήτησα να τοποθετηθούν δημόσια τα μέλη του για τα πρόσφατα γεγονότα, που όχι μόνο οδήγησαν σε τρεις παραιτήσεις, αλλά έπληξαν μία ακόμη φορά το κύρος της εταιρείας με τα εκατοντάδες δημοσιεύματα περί πολιτικών παρεμβάσεων και "κέντρων ελέγχου". Σε σχέση με την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη των εκτός ΑΣΕΠ, ήδη από τις αρχές Μαρτίου είχα επισημάνει με εισήγησή μου την ανάγκη για πλήρως διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. Οι παρατηρήσεις μου εστιάστηκαν επί της μεθοδολογίας και όχι επί των τυπικών όρων της προκήρυξης, οι οποίοι τηρήθηκαν. Συγκεκριμένα, είχα προτείνει η αξιολόγηση των υποψηφίων στο 2ο στάδιο να γίνεται από περισσότερους από έναν αξιολογητές σε κάθε βήμα. Η συμμετοχή του Πέτρου Μάη στην απόδοση μορίων κατά το 1ο στάδιο υπήρξε καταλυτική, διορθώθηκαν οι όποιες αρρυθμίες και πλέον δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Η τοποθέτηση του κ. Μάη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ αποτελεί εγγύηση για την απουσία της οποιασδήποτε παρατυπίας στην περαίωση του διαγωνισμού. Η ανοιχτότητα και η διαφάνεια θα πρέπει να διέπουν όλες τις διαδικασίες της ΝΕΡΙΤ, όταν μάλιστα επιχειρείται η στελέχωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με αξιοκρατία - για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού».

Να θυμίσουμε πως στην πρώτη του επιστολή ο Θεόδωρος Καρούνος (το μοναδικό μέλος του δ.σ. που συνεχίζει από την εποχή Προκοπάκη) είχε καλέσει τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια για τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη, με δεδομένα και τα πολυάριθμα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ωμές πολιτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, είχε καλέσει το Εποπτικό Συμβούλιο να εξετάσει τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσιογράφων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ειδικότερα το δεύτερο μέρος αυτής, με δεδομένο ότι σειρά δημοσιευμάτων έθεσαν ζήτημα αξιοπιστίας και ότι το δ.σ. της ΝΕΡΙΤ δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Τώρα μία εβδομάδα μετά, είναι προφανές πως για τον Θεόδωρο Καρούνο όλα βαίνουν καλώς στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, στη διεύθυνση http://ow.ly/BV1ΟΟ, αναρτήθηκε χθες ο αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για την ειδικότητα των σκηνοθετών με έδρα την Αθήνα. Η κατάταξη προέκυψε από την εξέταση των ενστάσεων που υπεβλήθησαν από τους υποψηφίους μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα κατάταξης, καθώς και μετά τον έλεγχο των φακέλων όλων των υποψηφίων, που διενήργησε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή η βαθμολόγηση των υποψηφίων από ανεξάρτητους αξιολογητές, θα αρχίσει την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Τηλεόραση
TV & Media
Εργασιακά θέματα