Έντυπη Έκδοση

Η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ;

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σαν το αντίπαλο δέος του «Συμφώνου της Βαρσοβίας». Μετά όμως τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, το «Σύμφωνο» διαλύθηκε!

Δυστυχώς όμως το ΝΑΤΟ ζει και βασιλεύει και τα μέλη του αυξάνονται! Αν είχε ιδρυθεί με σκοπό την ασφάλεια των "δυτικών" κρατών, δεν θα έπρεπε να είχε διαλυθεί και αυτό; Ποιος είναι ο "αόρατος" εχθρός;

Η απάντηση είναι εύκολη, νομίζω! Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού έχουμε την τεράστια πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που δουλεύει ασταμάτητα από τους πολέμους που κηρύσσουν οι ΗΠΑ. Με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των κρατών-μελών που πρέπει να "ανανεώνουν" το πολεμικό τους οπλοστάσιο, όντας υποχρεωμένοι από τις συμβάσεις παραμονής στη Συμμαχία.

Η Φινλανδία δεν ήταν ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ και εδώ και είκοσι χρόνια οι πολιτικοί της προσπαθούν να πείσουν το λαό της για τα καλά της Συμμαχίας. Μάλιστα σε πολλαπλά γκάλοπ από το 2002 μέχρι το 2012, το ποσοστό του ΝΑΙ στη Συμμαχία κυμαίνεται από 16% (πρόσφατα) μέχρι 27% και του ΟΧΙ από 53% μέχρι 68% (πρόσφατα)! Αλλά οι πολιτικοί δεν το βάζουν κάτω! Αρθρα επί άρθρων για τα κατορθώματα του ΝΑΤΟ, μέχρι και το βάπτισμα της Συμμαχίας σε ιδιόμορφο "Ερυθρό Σταυρό", κατά τα λεγόμενα του νέου και πλέον αμερικανόφιλου πρωθυπουργού Alexander Stubb! Βέβαια, όταν έρχονται βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές προτιμούν να καταπιούν την "καυτή πατάτα ΝΑΤΟ" διότι ξέρουν τι τους περιμένει!

Αυτή τη στιγμή έχουμε κυβέρνηση το "Τρίγωνο των Βερμούδων", τους πλέον αμερικανόφιλους, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρωθυπουργό και πρώην πρωθυπουργό που είναι νυν επίτροπος της Ε.Ε.!

Τελευταία με τα γεγονότα της Ουκρανίας, πήραν θάρρος και ξανάρχισαν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα και τα ΜΜΕ προωθούν τις θέσεις τους αγνοώντας τις αντίθετες φωνές πολιτών.

Προσωπικά, για το θέμα αυτό, είχα γίνει μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εδώ, του SDP. Εκανα μεγάλο αγώνα, πηγαίνοντας δεκάδες φορές στη Βουλή συναντώντας πολιτικούς (όπως την πρώην πρόεδρο Τάρια Χάλονεν) και στην πραγματοποίηση ενός συμποσίου του Σοσιαλιστικού κόμματος, κατόπιν πρωτοβουλίας μου, με μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά ΜΜΕ, η επιστολή μου θάφτηκε και υπέβαλα την παραίτησή μου! Μέχρι και η "Demari", εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατικών, δεν δημοσίευσε την επιστολή μου και ας ήμουν και μέλος! Η δε μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Ilta Sanomat", δεν τη δημοσίευσε ποτέ, αν και την έστειλα 10 φορές! Τελικά, αγανακτισμένος, την έστειλα στον πρωθυπουργό στη διεύθυνση κατοικίας του, σαν χριστουγεννιάτικη κάρτα, μιας και το ΝΑΤΟ είναι φιλανθρωπικός οργανισμός!

Ολο το ανωτέρω το έγραψα και το στέλνω με πίκρα από το "πρώην" Ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό κράτος που οδεύει στην αυτοκαταστροφή»!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Θεοδωρόπουλος,

Ελσίνκι

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν