Έντυπη Έκδοση

Εκτός γραμμής

Επνίγη ενώ εκολύμβα

Ο Ασαμόα Γκίαν επέστρεψε στην πατρίδα του κατάκοπος από την περιπέτεια του Μουντιάλ και έφυγε αμέσως για διακοπές, μαζί με την οικογένειά του. Στην ίδια συντροφιά βρισκόταν ένας πασίγνωστος στην Γκάνα ράπερ, ο Τεόφιλους Ταγκόε ή απλώς Κάστρο. Ενα ζεστό πρωινό, ο Κάστρο πήρε αγκαζέ το αίσθημα, νοίκιασε ένα τζετ-σκι και σάλπαρε για τα ανοιχτά. Το ζευγάρι δεν επέστρεψε ποτέ. «Πιστεύεται ότι πνίγηκε», έγραψε στην επίσημη αναφορά της η ακτοφυλακή του παραθαλάσσιου θερέτρου Αντα. Τα κορμιά τους δεν βρέθηκαν ποτέ. Τα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν τη νεκρολογία του Κάστρο, αλλά βάλθηκαν να σκαλίζουν το θέμα. Πώς είναι δυνατόν να εξαφανιστούν από προσώπου γης (και θαλάσσης) δύο νέοι άνθρωποι; Τους έφαγαν οι καρχαρίες; Μήπως οι καρχαρίες της περιοχής είναι δίποδοι;

Ανθρωποθυσία στα πνεύματα

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν μυστηριωδώς δεν είναι από εκείνες που επαληθεύονται εύκολα. «Ο ποδοσφαιριστής απήγαγε το φίλο του και τον θυσίασε στα πνεύματα, για να έχει τύχη στην καριέρα του», γράφτηκε από άγνωστο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς συμβιβάζονται ο παγανισμός με την μπάλα; Μήπως ο διάσημος μπαλαδόρος είναι σατανιστής; Ο ατρόμητος δημοσιογράφος που τόλμησε να πλησιάσει τον Γκίαν και να τον ρωτήσει ευθέως, ξυλοκοπήθηκε άγρια μερικές μέρες αργότερα, από μία συμμορία στην οποία εικάζεται ότι συμμετείχε ο αδελφός του Ασαμόα, Μπαφούρ. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να «δέσει» την υπόθεση, οπότε απέσυρε τις κατηγορίες. Αλλά οι φήμες οργίαζαν. Οπότε, ο... σατανιστής, που εδώ και 3 χρόνια βγάζει το παντεσπάνι του στα Εμιράτα, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να τις διαψεύσει.

Βουτιά χωρίς σωσίβιο

«Γελοίες, ανόητες και εξωφρενικές» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις ο δικηγόρος του Γκίαν. «Μείναμε σιωπηλοί τόσο καιρό, με πόνο καρδιάς, για να αφήσουμε ανεπηρέαστη την αστυνομική έρευνα. Τώρα περνάμε στην αντεπίθεση. Η οικογένεια του Ασαμόα Γκίαν αισθάνεται απογοητευμένη και οργισμένη ενάντια σε όσους έδωσαν βήμα για να ακουστούν αυτοί οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί. Αυτή η ιστορία πουλάει στα ΜΜΕ, αλλά πρέπει να τελειώσει εδώ. Αρκετά πια με τις φαιδρότητες». Κάποιοι λουόμενοι που ακολούθησαν με τα μάτια τον Κάστρο κατέθεσαν ότι η κοπέλα έπεσε στη θάλασσα και ο μουσικός την ακολούθησε, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο ίδιος φορούσε -είπαν- σωσίβιο, αλλά το έβγαλε, για να σώσει το κορίτσι που βούλιαζε. Ο Ασαμόα Γκίαν βρισκόταν την ίδια ώρα στην αμμουδιά. Νικ.α.π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Εκτός γραμμής