Έντυπη Έκδοση

Στην Κω μέσω Τουρκίας...

Ακόμα μια φορά η πολιτεία δείχνει την αφερεγγυότητά της στο να παρέχει τα απαραίτητα σε αθλητές και συλλόγους. Το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στην Κω, με τους συμμετέχοντες από τη Χίο να καταφθάνουν μέσω... Τουρκίας!

Η έλλειψη απευθείας δρομολογίου από Χίο για Κω φαίνεται πως αρχικά συγκίνησε το υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι άνθρωποι του οποίου δεσμεύτηκαν πως θα δημιουργηθεί δρομολόγιο, το οποίο θα μεταφέρει τους αθλητές από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι τη Σάμο, όπου μέσω ανταπόκρισης της ακτοπλοϊκής γραμμής θα έφταναν στον προορισμό τους. Η υπόσχεση όμως έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα οι αθλητές, οι συνοδοί και οι προπονητές να πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους μετάβασης στο νησί του Ιπποκράτη.

Εν τέλει αποφασίστηκε να μετακινηθούν μέσω της γειτονικής Τουρκίας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 σήμερα το πρωί για το Τσεσμέ, από εκεί 4 ώρες οδικώς για το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) και με πλοίο στη συνέχεια θα πάνε στην Κω, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 6 το απόγευμα. Κοντολογίς μια διαδρομή 9-10 ωρών, με την ίδια τακτική να ακολουθείται και στην επιστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν προσπάθειες για να ναυλωθεί πτήση τσάρτερ (120 θέσεων), όμως το κόστος ήταν απαγορευτικό (30.000 ευρώ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Στίβος
Αθλητικό ρεπορτάζ