Έντυπη Έκδοση

Αποκλεισμός διά βίου

Ισόβιο αποκλεισμό από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα επέβαλε η FIFA στο Ρώσο ποδοσφαιριστή Γιάροσλαβ Ντμιτρίεφ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση αγώνων στο πρωτάθλημα της Εσθονίας, σε συνεργασία με 12 άλλους που εισέπραξαν μικρότερες ποινές (μέχρι 6 μήνες).

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς και στα κεφάλια δύο Σλοβάκων ποδοσφαιριστών, του Ρόμπερτ Ρακ και του Ιβαν Χόντουρ, που τιμωρήθηκαν με 15 και 11 χρόνια καραντίνας αντίστοιχα. Οι λεβέντες είχαν στήσει φιλικούς αγώνες στην πατρίδα τους πριν από 3 χρόνια. Μάλιστα ο Χόντουρ είναι υπότροπος, αφού εκτίει ήδη ποινή 14ετούς αποκλεισμού για παρόμοιο παράπτωμα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Είκοσι ποδοσφαιριστές της Λεβάντε και της Σαραγόσα κλήθηκαν σε απολογία από την ισπανική δικαιοσύνη, για νε ερευνηθεί η ανάμιξή τους σε ύποπτο αγώνα της Πριμέρα. Πρόκειται για την αναμέτρηση Λεβάντε-Σαραγόσα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της περιόδου 2010-11: οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν οπωσδήποτε νίκη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και, ω του θαύματος, κέρδισαν με 2-1.

Η Εισαγγελία απέφυγε να ανακοινώσει ονόματα. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος στο επίμαχο ματς περιλαμβάνεται ο πασίγνωστος Αντερ Ερέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η διοίκηση της Σαραγόσα δήλωσε άγνοια, αλλά υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Λεβάντε βρίσκεται στο μικροσκόπιο για άλλον έναν αγώνα της ίδιας περιόδου, την εντός έδρας συντριβή (0-4) από τη Λα Κορούνια τον Απρίλιο του 2011. Στην Ισπανία, η ενοχή για στημένα παιχνίδια τιμωρείται με ποινές φυλάκισης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Αθλητικό ρεπορτάζ