Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δυο στρατόπεδα για τις απολύσεις

Κόντρα Ντινόπουλου - Μητσοτάκη για τη γραμμή... «αξιολόγησης»

Κόντρα με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος είπε ότι τάσσεται «αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου... θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Υποστήριξε να μην γίνουν απολύσεις στους δήμους και στις περιφέρειες με αντάλλαγμα την “εργασιακή ειρήνη”. Κάτω από τη γενική κοινωνική κατακραυγή οι υπουργοί διχάζονται, καθώς η συγκυβέρνηση στριμώχνεται για νέα μέτρα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολουθεί τα χνάρια του σκληρού προφίλ του πατέρα του... περί λαϊκισμού Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολουθεί τα χνάρια του σκληρού προφίλ του πατέρα του... περί λαϊκισμού Το πρωί στο τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1 είπε:

“Στην κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ρένα Δούρου τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου, ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα τηρηθεί λοιπόν η νομιμότητα και ήδη έχω μιλήσει με τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να πάρει τις όποιες αποφάσεις πρέπει, όπως θα τις πάρει και ο εισαγγελέας”.

Υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είπε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις διότι δεν προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας.

“Θέλω μία εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση”, είπε διαβεβαιώνοντας ότι “ δεν θα απολυθεί ούτε ένας”,  χωρίς φυσικά, να ταχθεί κατά της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση.

Ο κ.Μητσοτάκης εφαρμόζει τη νομιμότητα, αλλά το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης δεν είναι κάποιοι κατεργάρηδεςτης δεκαετίας του 2000 και τα όσα έκαναν με τις προλήψεις...”, είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή οι δήμοι είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και όχι οι πρακτικές «κάποιων κατεργάρηδων».

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με την ένταση που δημιουργήθηκε» υπογράμμισε ο κ. Ντινόπουλος αλλά σημείωσε πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί.

Εξήγησε ότι προέχει η «εργασιακή ειρήνη». Τόνισε ακόμη πως «ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει τον νόμο και καλά κάνει», ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στον γραμματέα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης να εφαρμόσει τον νόμο.

Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως «στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν προβλέπονται από συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας» και πρόσθεσε: «Θέλω μια εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η νομιμότητα πρέπει να τηρηθεί. Πάνω από όλα είναι ο νόμος».

Κόντρα Ντινόπουλου- Θεοδωράκη

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, στον απόηχο σημερινών του δηλώσεων για την κόντρα Μητσοτάκη- Δούρου σχετικά με την αξιολόγηση στους δήμους εξαπέλυσε το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει ότι "η προεκλογική αγωνία του υπουργού Εσωτερικών, τον οδηγεί στη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού". Του καταλογίζει επίσης, ότι "κλείνει το μάτι ακόμη και στους παράνομους και ενώνει έτσι τη φωνή του με όλους αυτούς -"αριστερούς" και "δεξιούς"- που θεωρούν λεπτομέρεια την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας".

"Αυτό που προέχει για το παλιό πολιτικό σύστημα" καταλήγει η ανακοίνωση, "είναι η προστασία των δικών του παιδιών που είναι ήδη βολεμένα στο δημόσιο και τους δήμους και όχι το συμφέρον της κοινωνίας, το συμφέρον των πολλών".

Απαντώντας το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος το πρωί δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι: "Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα", ανταπέδωσε τα πυρά στον Στ. Θεοδωράκη ενώ διευκρίνισε πως το σχόλιο του για τη Ρένα Δούρου ήταν "ειρωνικό".

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι "τάραξε στη νομιμότητα" τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων. Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο. Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη".

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση