Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύλληψη αστυνόμου για «προστασία»

Συνελήφθη για «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», πριν ακόμα αυτό λειτουργήσει σε περιοχή των νοτίων προαστίων, 34χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ζητούσε χρηματικά ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ, με καταληκτική συμφωνία τα 5.000 ευρώ το μήνα. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε και τον 34χρονο συνεργό του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά απο καταγγελία του ιδιώτη που ήθελε να ανοίξει το «στούντιο μασάζ» και ήταν αποδέκτης του εκβιασμού από τον 34χρονο αστυνόμο Β΄, ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός, μέσω του συνομιλίκου  34χρονου ιδιώτη φίλου του, ήρθε σε επαφή με το θύμα, από το οποίο ζήτησε αρχικά 2.500 ευρώ το μήνα για «προστσία» στο «στούντιο μασάζ». Στην πορεία, όμως, τα ποσά άλλαξαν, και με διάφορες προφάσεις και απειλές, κλιμακώθηκαν από 3.700 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα.
 
Μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, όμως το θύμα του εκβιασμού κατέφυγε στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. και στήθηκε η παγίδα στον αστυνόμο. 
 
Το μεσημέρι της Πέμπτης, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον αστυνόμο, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τα χρήματα.
 
Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο συλληφθείς αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα 1.000 ευρώ. 
 
Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο συνεργός του κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 
Απο την Αστυνομία υπενθυμίζεται οτι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών διαφθοράς, στην Αστυνομία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)