Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο δράστης μαχαίρωσε και σκότωσε τέσσερις μαθητές

Μακελειό ξανά σε σχολείο στην Κίνα

Έξι άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε άλλο σχολείο

Μεσήλικας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο της νότιας κινεζικής περιοχής Γκουανσί την Παρασκευή, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σχολικοί φρουροί συνοδεύουν τους μαθητές στα σχολεία στην Κίνα, καθώς έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις με θύματα παιδιά Σχολικοί φρουροί συνοδεύουν τους μαθητές στα σχολεία στην Κίνα, καθώς έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις με θύματα παιδιά

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας στην κομητεία Λινγκσάν της Γκουανσί. 
 
Ο δράστης επιτέθηκε στους μαθητές την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο. Τρία από τα παιδιά πέθαναν ακαριαία, ενώ το τέταρτο θύμα κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.
 
Η επίθεση σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δολοφονία τριών παιδιών και τον τραυματισμό πολλών άλλων από έναν άνδρα σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Χουμπέι.
 
Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων σε σχολεία με θύματα παιδιά.
 
Οι σχολικοί φρουροί στην Κίνα συχνά δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι ή εκπαιδευμένοι για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις.
 
Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου
 
Σε άλλο αιματηρό περιστατικό, έξι άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε δημοτικό σχολείο της Κουνμίνγκ, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα». Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του συμβάντος. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα