Ηλεκτρονική Έκδοση

Κάμερον: Η επέμβαση στο Ιράκ «θα πάρει χρόνια»

Η επέμβαση της Βρετανίας στο Ιράκ, εφόσον εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο «θα πάρει χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων την Παρασκευή.

Φωτογραφία: EPA/ANDY RAIN Φωτογραφία: EPA/ANDY RAIN

«Θα είναι μια αποστολή που δεν θα πάρει μήνες, αλλά χρόνια, όμως πιστεύω πως πρέπει να προετοιμασθούμε γι' αυτή τη στράτευση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο συγκάλεσε εκτάκτως για να εγκρίνει τη συμμετοχή της Βρετανίας στις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνή συνασπισμού στο Ιράκ εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.
 
«Τα χαρακτηριστικά αυτής της εκστρατείας θα είναι η υπομονή και η επιμονή», είπε ο Ντ. Κάμερον, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξουν «βρετανικά ή δυτικά στρατεύματα τα οποία θα καταλάβουν το Ιράκ».
 
Για τη Συρία, ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε: «Πιστεύω πως οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα», αν και η απόφαση που καλείται να λάβει το βρετανικό Κοινοβούλιο αφορά αποκλειστικά το Ιράκ.
 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Οι επιδρομές από τα έξι βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη Tornado που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ ενδέχεται να ξεκινήσουν απόψε.
 
Το πρωί της Παρασκευής, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, κυρίως εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Ισλαμικό Κράτος
Ιράκ
Συρία