Ηλεκτρονική Έκδοση

Επί τάπητος οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Συνάντηση Μανιάτη με τον γερμανό αντικαγκελάριο

Οι εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα θα συζητηθούν - μεταξύ άλλων - στην απογευματινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Πρόσφατα κυρώθηκαν από τη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών Ιωαννίνων, Πατραϊκού κόλπου και Κατάκολου, ενώ επίκειται η προκήρυξη διαγωνισμού για τα 20 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
 
Στη συνάντηση Μανιάτη - Γκάμπριελ θα  συζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης πιθανής κρίσης εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, καθώς και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει του Πλαισίου «Κλίμα και Ενέργεια 2030». 
 
Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι δύο από τους πέντε υπουργούς Ενέργειας της Ε.Ε. που πρότειναν με κοινή επιστολή να γίνει δεσμευτικός ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας ως το 2030.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)