Ηλεκτρονική Έκδοση

Δε στέλνει στοιχεία

Δήμος Πατρέων: Η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) ετοιμάζει νέες χιλιάδες απολύσεων

Συνεχίζεται η κόντρα για εργασιακά - αξιολόγηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, υπενθυμίζεται ότι ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα που αφορά στην κυβερνητική εντολή για αξιολόγηση και επανέλεγχο της μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων, και στο οποίο τονίζεται: «Κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις».

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής: «Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), αποκαλύπτει την σκοπιμότητά της, για νέες χιλιάδες απολύσεων. 

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση.

Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς. Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες, και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Τοπική Αυτοδιοίκηση