Ηλεκτρονική Έκδοση

Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία Τσίπρα

2, 3, 4, 5 Οκτώβρη, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

«Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!», είναι το βασικό σύνθημα στο 3ο Κεντρικό Φεστιβάλ Νεολαίας ΣYΡΙΖΑ, ενώ η ομιλία του κ. Τσίπρα θα γίνει την Κυριακή 5/10.

Στο κάλεσμά τους οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής: "Στον απόηχο των πλούσιων κινηματικών διεργασιών της περιόδου (ΔΕΘ, αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2014, resist TAΙΠΕΔ) υποδεχόμαστε στις 2, 3, 4 και 5 Οκτώβρη το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό.

Η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών.

Εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις και τα workshops κεντρική θέση στη διοργάνωση έχουν οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα. Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές, αντιφασιστικές και lgbtqi συλλογικότητες, συλλογικές συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, μεταναστευτικές κουζίνες κα.".

 
Μουσικό - Πολιτιστικό Πρόγραμμα- Κεντρική Εκδήλωση
 
Πέμπτη 2/10
Θεατρική παράσταση: Μαρξ στο Σόχο, του Χάουαρντ Ζιν από την Ομάδα Φάντης Μπαστούνι (ερμηνεία Βασίλης Κυριάκου, σκηνοθεσία Νίκος Σέργης)
 
Συναυλία
JazzMatazz
The Speakeasies Swing Band
Gadjo Dilo
Penny & The Swingin' Cats
 
Λαϊκό Πάλκο
Ικαριώτικο γλέντι με τους:
Παίδες εν Καμίνω και φίλο (φωνή Στέλιος Γαλανός και Γιάννα Βράτιμου, βιολί Γιώργος Πλίστακας)
 
Παρασκευή 3/10
Συναυλία
Άγνωστος χειμώνας και Ταφ λάθος (ψυχοδράμα 07)
Café Aman
Ιmam Baildi
 
Λαϊκό Πάλκο
Χειμερινοί Κολυμβητές
Ρεμπέτικο
 
Σάββατο 4/10
Θεατρική παράσταση: Υπόγειο του Φ.Ντοστογιέφσκι, ένας μονόλογος από τον Μαξ Κοντορόζα
 
Συναυλία
Θεοδοσία Στίγκα
Πίτσα Παπαδοπούλου
Γιώργος Μαργαρίτης
 
Λαϊκό Πάλκο
Κρητικό γλέντι με τους: Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Έκτορα Κυριάκου και Γιάννη Παπατζανή
 
Κυριακή 5/10
Κεντρική εκδήλωση: Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Συναυλία
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Shantel & Bucovina Club Orkestar
Shazman
Melios Balkana Mama
 
Λαϊκό Πάλκο
"Χορδίζοντας τον 'Ήλιο" (παράσταση με λόγο, μουσική
και ποίηση)
Αντιγόνη Μπασακάρου
 
*Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ διοργανώνεται σε επιμέλεια του εικαστικού Ανδρέα Γεωργιάδη ένας εικαστικός περίπατος στο χώρο. Εκεί θα παρουσιαστεί η ουτοπία ως εικαστικός λόγος, μέσα από ανατυπώσεις σπουδαίων ζωγραφικών έργων από όλο τον κόσμο σε μεγάλα λάβαρα. Επίσης θα φιλοξενούνται καθημερινά θεματικά workshop, θέατρο δρόμου, ακροβατικά, αθλητικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών και δύο φωτογραφικά αφιερώματα: ένα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του ελληνικού κινηματογράφου καθώς κι ένα με πηγή έμπνευσης το νεορεαλιστικό ρεύμα στον μεταπολεμικό ιταλικό κινηματογράφο. Τέλος, όπως κάθε χρόνο  ο χώρος του φεστιβάλ και φέτος υποδέχεται νέους δημιουργούς και τα έργα τους. Αναλυτικές πληροφορίες για το πολιτιστικό μέρος αλλά και το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://festival.neolaiasyriza.gr//
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική