Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα Ντινόπουλου- Θεοδωράκη

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, στον απόηχο σημερινών του δηλώσεων για την κόντρα Μητσοτάκη- Δούρου σχετικά με την αξιολόγηση στους δήμους εξαπέλυσε το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει ότι "η προεκλογική αγωνία του υπουργού Εσωτερικών, τον οδηγεί στη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού". Του καταλογίζει επίσης, ότι "κλείνει το μάτι ακόμη και στους παράνομους και ενώνει έτσι τη φωνή του με όλους αυτούς -"αριστερούς" και "δεξιούς"- που θεωρούν λεπτομέρεια την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας".

"Αυτό που προέχει για το παλιό πολιτικό σύστημα" καταλήγει η ανακοίνωση, "είναι η προστασία των δικών του παιδιών που είναι ήδη βολεμένα στο δημόσιο και τους δήμους και όχι το συμφέρον της κοινωνίας, το συμφέρον των πολλών".

Απαντώντας το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος το πρωί δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι: "Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα", ανταπέδωσε τα πυρά στον Στ. Θεοδωράκη ενώ διευκρίνισε πως το σχόλιο του για τη Ρένα Δούρου ήταν "ειρωνικό".

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι "τάραξε στη νομιμότητα" τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων. Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο. Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη".

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι
Υπουργείο Εσωτερικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περιφέρεια Αττικής
Κύριο θέμα
Σε δυο στρατόπεδα για τις απολύσεις