Ηλεκτρονική Έκδοση

Πανελλαδική συνέλευση με στόχο την κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης

Ενάντια σε απολύσεις, αξιολογήσεις, διαθεσιμότητες

Την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15 πίσω απο το δημαρχείο της Αθήνας) ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση.

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν πως: "Πρόκειται για μια προσπάθεια να βρεθούμε μαζί, όλα τα αγωνιστικά κομματια που έδωσαν σκληρές μάχες την προηγούμενη περίοδο ενάντια στην κυβέρνηση, τα αφεντικά και τα μνμόνια τους. 

Για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις για τους αγώνες μας, να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να νικάμε, για να συντονίσουμε ακόμη περισσότερο τις δράσεις μας, για να μην είναι κανένας μόνος του. Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης.

Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου και την απεργία των υγειονομικών στις 29/11. Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του στην σταθερή τροχιά τον Γενάρη. Στήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις.

Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο απο το μαύρο στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Άνοιξε καμπάνια συμπαράστασης και οικονομικής στηριξης στον αγώνα των καθαριστριών".

Τα θέματα των συζητήσεων

11πμ - 1.30μμ «Πώς μπορεί να νικήσει η εργατική αντίσταση;»

2μμ – 4μμ «Πώς οργανώνεται και συνεχίζει ο Συντονισμός;»

Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στην συνελευση και στο συντονισμό έχουν αποφασίσει: ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματείο Εργαζόμενων Φαρμακαποθήκης ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, σωματείο εργαζ. ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΣΕΛΜΑ, σύλλογος εργαζ. Νοσοκομ. Αγ. Σάββας, σύλλογος ΠΕ Μαρουσιού, σύλλογος εργαζ. Νοσοκομ. Αγλαία Κυριακού, Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα