Έντυπη Έκδοση

Βλάπτει ή ωφελεί το γρήγορο σεξ;

Τα περισσότερα νέα ζευγάρια παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν ποτέ χρόνο να απολαύσουν με το σύντροφό τους το σεξ. Εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και των αυξημένων υποχρεώσεων, πλέον οι ερωτικές επαφές δεν έχουν διάρκεια, αλλά τείνουν να γίνουν... εξπρές, με ώρα έναρξης και ώρα λήξης.

Οι απόψεις των ειδικών επιστημόνων διίστανται για το κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει την υγεία:

Από τη μια οι ένθερμοι οπαδοί του, που το αναδεικνύουν σαν την πιο σημαντική σεξουαλική επιστροφή στις ρίζες μας, και από την άλλη εκείνοι που το καταψηφίζουν, υποστηρίζοντας πως το γρήγορο σεξ, όταν γίνεται τρόπος ζωής, βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Sexual Health Network» έδειξε ότι όταν το σεξ γίνεται ύστερα από μια κουραστική ημέρα, έχοντας διάρκεια μόλις πέντε λεπτών, προκαλεί στους μεν άνδρες προβλήματα στύσης, πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση και στις γυναίκες έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και οργασμού.

Χαλαρώνει από το στρες

Αλλά από την άλλη, οι υποστηρικτές του γρήγορου σεξ, σε μελέτη που δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «Canadian Journal of Human Sexuality», τεκμηρίωσαν ότι ακόμη κι αν κρατάει λίγο, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Ενα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως μειώνει το άγχος της επίδοσης στο σεξ. Ετσι οι... γρήγοροι δεν έχουν κανένα λόγο να δικαιολογηθούν στη σύντροφό τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Υγεία & Διατροφή