Έντυπη Έκδοση

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ

Πορεία προς το λαό με στόχο την αυτοδυναμία

Πολιτική εξόρμηση με περιοδείες στελεχών σε όλη τη χώρα προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσεχές διάστημα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της επιρροής του, θέτοντας παράλληλα πιο καθαρά από ποτέ το ζητούμενο της αυτοδυναμίας, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την ορατή αποσάθρωση του πολιτικού δικομματισμού.

Σε αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης, άλλωστε, που επικρατεί σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αποδίδονται από την αξιωματική αντιπολίτευση τα πρόσφατα τρομοκρατικά σενάρια περί εκροής καταθέσεων και τα οποία καταλογίζονται προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά ως ύστατη προσπάθεια από πλευράς του να συγκρατήσει την εκλογική βάση, τμήμα της οποίας κατευθύνεται ολοταχώς προς την Αριστερά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν τον πρωθυπουργό σε κατάσταση πανικού. Εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέρχεται τις τελευταίες πολιτικές ημέρες, απομονωμένος και εντός της Ν.Δ., με μια μικρή μόνον ομάδα στελεχών πέριξ αυτού να τον στηρίζει, έχοντας ουσιαστικά χάσει κάθε δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών.

Αδύναμος πλέον να απαντήσει ή να αμφισβητήσει την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Εξ ου και προβάλλει από την Αριστερά αυτή τη φορά κυρίαρχα ο στόχος της αυτοδυναμίας, που ενισχύεται βεβαίως από μια ακόμη πραγματική εικόνα. Τη γενικότερη αποδιάρθρωση του τωρινού κομματικού τοπίου, καθώς η πιο πιθανή πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την επομένη των εκλογών, είναι ότι ορισμένα από τα υπάρχοντα κόμματα κατά τα φαινόμενα δεν θα εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή που θα προκύψει.

Λογικά, λοιπόν, θα ήταν αδόκιμο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής του τις συνεργασίες, όταν το επιτελικό κλιμάκιο γνωρίζει καλά πως δύο από τους εν δυνάμει συμμάχους του, η ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως οι ΑΝΕΛ, πολύ πιθανόν να μη βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου την επαύριον της εκλογικής αναμέτρησης.

Αυτό το νόημα είχε το non paper που κυκλοφόρησε την Τρίτη όπου διαπιστώνεται ότι «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία είναι εφικτός», λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται μια χρονική αναδρομή από τις ευρωεκλογές έως τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο καλοκαίρι και τη ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στην κοινωνική βάση και αίτημα την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου.

Εφικτό

Κλείνοντας την αναφορά στο εφικτό μιας αυτοδύναμης Αριστεράς με την καταλυτική -όπως περιγράφεται- παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου ανέδειξε τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση» καταλήγει συμπερασματικά το non parer. Και λογικά, καθώς όλες οι προτάσεις για τους προαναφερθέντες λόγους δεν πατούν στέρεα και δεδομένης, φυσικά, της άρνησης του ΚΚΕ που θα είναι εντός της Βουλής αλλά με την ίδια ισχυρή αρνητική διάθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

** Συνδιασκέψεις σε 13 περιφέρειες

Η μεγάλη πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ των προσεχών ημερών, που θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας «πορείας προς το λαό», περιλαμβάνει τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων όπου εκεί θα συζητηθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι πτυχές που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ όσο και εκείνες που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση. «Ο στόχος των πρωτοβουλιών αυτών είναι να ενισχυθεί η συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τη δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαράς και της καταστροφικής πολιτικής χάριν της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτικής» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ