Έντυπη Έκδοση

Εκδήλωση του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες

Ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση στις Βρυξέλλες διοργανώνει το ΚΚΕ στις 2 Οκτωβρίου.

Στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου και με εισηγητή τον γραμματέα του κόμματος Δ. Κουτσούμπα, θα μιλήσουν για τα 100 χρόνια της Ευρώπης από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον καπιταλισμό μέσα από το τρίπτυχο «κρίση-φασισμός-πόλεμος» και την πάλη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ αναμένεται να δώσουν το «παρών» με εκπροσώπους τους 35 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα διαφόρων χωρών.

Πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που, όπως επισημαίνει το κόμμα, ξεσπούν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και υπάρχει κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Διαπιστώνουν ότι οι λαοί της Ευρώπης εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα αδιέξοδα στο όνομα της ανάπτυξης.

«Τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού τους με καπιταλιστικές δυνάμεις άλλων περιοχών του πλανήτη, συρρικνώνουν και εξαφανίζουν τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων», επισημαίνουν και προσθέτουν πως σε αυτές τις συνθήκες αναβιώνουν αντιδραστικά, εθνικιστικά και φασιστικά κινήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
ΚΚΕ