Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ψάχνουν στη Χαλκιδική τις αξίες του καραμανλισμού

Το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς επιχειρεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία με τη συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών του κόμματος και της νεολαίας στη Χαλκιδική. Μετά πολλών εμποδίων όμως, τα οποία κατά βάση το ίδιο το Μαξίμου έχει ορθώσει λόγω των πολιτικών και κυβερνητικών επιλογών του την τελευταία διετία.

Ο ανιψιός,  Κ. Καραμανλής,  θα δηλώσει  παρών  και δεν θα  ξαναμιλήσει Ο ανιψιός, Κ. Καραμανλής, θα δηλώσει παρών και δεν θα ξαναμιλήσει Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν με χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος βρέθηκε στη Χαλκιδική από χθες μαζί με το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, για τις τελευταίες πυρετώδεις προετοιμασίες, και δείπνησε με γαλάζια στελέχη) και θα ακολουθήσουν ομιλίες ιστορικών στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, αλλά και προσώπων με απήχηση στο κομματικό ακροατήριο όπως ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κατάλογος των ομιλητών δεν υπήρχε μέχρι χθες το βράδυ, γεγονός που από κακές γαλάζιες γλώσσες αποδίδεται σε αντεγκλήσεις ως προς τη σειρά εμφάνισης.

Ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει το «παρών» αλλά πάντως δεν θα μιλήσει, όπως και ο Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ ο Κωστής Καραμανλής ο νεότερος δεν θα παραστεί καθώς δεν είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής και δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα.

Απουσίες απόλυτα δικαιολογημένες και χωρίς πολιτικά μηνύματα είναι αυτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις ακροάσεις από τις ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της Ντόρας Μπακογιάννη, της Φωτεινής Πιπιλή και του Κώστα Τζαβάρα που θα απουσιάζουν λόγω συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Γιώργου Βλάχου λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση δεν θα παραστεί, αν και είναι ex officio μέλος της πολιτικής επιτροπής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να προβεί σε δήλωση αμφισβητώντας κατά πόσον η σημερινή Ν.Δ. έχει σχέση με τις αξίες του καραμανλισμού. Μετά την επιλογή του Μαξίμου να στηρίξει τον Γιάννη Ιωαννίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη σαρωτική εκλογή του κ. Τζιτζικώστα άλλωστε, ο τελευταίος επιθυμεί να λειτουργεί ως πόλος συσπείρωσης των απογοητευμένων γαλάζιων του βορρά.

Είναι σαφές ότι το ξενοδοχείο Athos, όπου το 1977 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ., υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης για συμβολικούς λόγους. Αρκεί όμως η (με καθυστέρηση, έπειτα από παρατεταμένα ακραία δεξιά φλερτ) στροφή στο Κέντρο και επίκληση στον καραμανλισμό για να αποκατασταθεί η διαταραχθείσα επικοινωνία της ηγεσίας με τη γαλάζια βάση; Το βέβαιο είναι πως δεν αναμένονται παρατράγουδα, παρά τη δυσθυμία σημαντικού μέρους της Ν.Δ, ενώ αυτό που όλοι στην πραγματικότητα αναμένουν είναι ο προϋπολογισμός και μαζί του κάποιες αχτίδες φοροελαφρύνσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία