Έντυπη Έκδοση

25 χρόνια από τη δολοφονία Μπακογιάννη

Τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη τίμησαν χθες συγγενείς, φίλοι και η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του από τη 17 Νοέμβρη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανήρτησε στο twitter μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο με την πίπα που κάπνιζε, γράφοντας: «25 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ελειπες, λείπεις και θα λείπεις». Η ανάρτηση συνοδευόταν από τα αρχικά της, σε ένδειξη του ότι το μήνυμα γράφτηκε από την ίδια και όχι κάποιο συνεργάτη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε στο facebook μία φράση του εκλιπόντος πατέρα του: «Κράτα λοιπόν όσο μπορείς ελεύθερη την ψυχή και το μυαλό σου, ανοιχτά και για τις αυριανές σκέψεις και ιδέες σου».

Αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κοινοποίησε μέσω facebook βίντεο από την αφιερωμένη στον Παύλο Μπακογιάννη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 3 Νοεμβρίου του 1989, σημειώνοντας: «Δεν ξεχνάμε», επίσης με τα αρχικά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε μέσω social media ότι συμπληρώνονται 25 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Μπακογιάννη, προσθέτοντας: «Μας λείπει πολύ...».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έγραψε επίσης στο facebook: «Στις 25 Σεπτεμβρίου 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδα πριν κοιμηθώ. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν ότι δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες. Θα σε θυμόμαστε πάντα Παύλο Μπακογιάννη!».

Από την πλευρά του κόμματος της Ν.Δ., ο γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος προέβη σε δήλωση στη μνήμη «του πολιτικού που πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και τη συνεννόηση στα μεγάλα και κρίσιμα για την πορεία του τόπου μας ζητήματα», «του στελέχους της παράταξής μας που δίδαξε, με το λόγο και το έργο του, πως η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με τα άκρα, που απειλούν τον δημόσιο βίο. Και σφράγισε με το αίμα του πολιτικές παρακαταθήκες ήθους και προσφοράς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αφιέρωμα
Τρομοκρατία