Έντυπη Έκδοση

Καμπάνες για το «Αθήνα 1997»

Πανικός αλλά και συναγερμός στους «πρωταγωνιστές» του παγκόσμιου κυπέλλου στίβου που έγινε στην Αθήνα το 1997. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών έλαβαν ήδη έγγραφη ειδοποίηση να περάσουν από τα δημόσια ταμεία να επιστρέψουν τεράστια ποσά (και... 300.000 ευρώ) που τους καταλογίσθηκαν ως παρανόμως εισπραχθέντα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τις τελευταίες δύο ημέρες κορυφαία πρόσωπα του αθλητικού στερεώματος είχαν συναντήσεις υπό το κράτος πανικού για τους καταλογισμούς αυτούς και ανέθεσαν σε εμβληματική φυσιογνωμία του αθλητικού κινήματος με τεράστιες προσβάσεις στα ΜΜΕ να αναλάβει την επαφή με την κυβέρνηση, με σκοπό να ακυρωθούν με οποιοδήποτε τρόπο οι καταλογισμοί αυτοί.

Το «Αθήνα 1997» ήταν τόσο μεγάλο σκάνδαλο όσο δείχνει η εκτόξευση των εξόδων του από το 1,8 δισ. δραχμές του προϋπολογισμού του στα 20 δισ. δραχμές.

Στο φαγοπότι που στήθηκε πρωταγωνίστησαν συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτά καταγράφηκαν με ακρίβεια σε πόρισμα-καταπέλτη που συντάχθηκε έπειτα από πολυετή, λόγω των εμποδίων και των προσκομμάτων, οικονομικό έλεγχο.

Παρά τις προσπάθειες το πόρισμα παρέμεινε και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί, σύμφωνα με τις καταγραφές του πορίσματος, τα πρόσωπα και τα ποσά ήταν συγκεκριμένα, ενώ ανάλογα παραστατικά και δικαιολογητικά εξόδων δεν υπάρχουν. Στο φαγοπότι αναφέρονται και συγκεκριμένα δημοσιογραφικά ονόματα.

Η πορεία του πορίσματος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως πρόκριμα και για το... ολυμπιακών διαστάσεων φαγοπότι που στήθηκε στην Ολυμπιάδα του 2004, η οποία μέσω του συστήματος Ασφαλείας ακούμπησε και τα λεγόμενα εξοπλιστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Στίβος
Αθλητισμός