Έντυπη Έκδοση

Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Δεν ενημέρωσε για τις σφαίρες

Χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο φέρεται να προέβη στην ανακοίνωση της πολιτικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ελλάδας στους Κούρδους που μάχονται κατά των τζιχαντιστών ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τα φιλιά βγήκαν τα μαχαίρια Μετά τα φιλιά βγήκαν τα μαχαίρια Το γεγονός αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στις ψυχρές σχέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (εκ των οποίων ο πρώτος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες και ο δεύτερος στις Βρυξέλλες), λόγω όμως της ευαίσθητης φύσης του θέματος ενέχει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προ τριών ημερών αιφνιδίασε την Κατεχάκη. Σε αυτή γίνεται αναφορά σε απόφαση κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ. Αξιόπιστες πηγές όμως επισημαίνουν ότι πρώτον το ΓΕΕΘΑ δεν έκανε καμία εισήγηση, καθώς εξάλλου δεν έχει και τέτοια αρμοδιότητα. Και δεύτερον, ότι το υπουργείο Εξωτερικών ήταν που έθεσε το ερώτημα προς το ΓΕΕΘΑ σχετικά με την ύπαρξη πυρομαχικών συμβατών με τον οπλισμό των διεθνών δυνάμεων που κινητοποιούνται στην περιοχή (χωρίς ειδική αναφορά στους Κούρδους) και το ΓΕΕΘΑ απάντησε απλώς ότι υπάρχουν αποθέματα.

Ο χειρισμός και κυρίως ο τρόπος δημοσιοποίησης του θέματος προκάλεσαν έκπληξη σε στρατιωτικούς κύκλους, αλλά και ενόχληση στο γαλάζιο στρατόπεδο όπου πολλοί ερμηνεύουν τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών υπό το πρίσμα της αγωνίας για την προσωπική πολιτική του επιβίωση.

Για τα εγκλήματα των τζιχαντιστών

Την παρέμβαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα των τζιχαντιστών ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της Ενώσεως των Ελλήνων τ. βουλευτών-ευρωβουλευτών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι άξια απορίας η εκκωφαντική σιωπή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, στην περίπτωση των πρωτοφανών εγκλημάτων των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί οι κατά τ' άλλα λαλίστατοι και δραστήριοι εισαγγελείς της γιουγκοσλαβικής τραγωδίας, σήμερα σιωπούν; Μήπως γιατί είναι δύσκολη υπόθεση η συνέπεια και η αξιοπιστία ατόμων και θεσμών αυτή την εποχή;»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Εξωτερική πολιτική
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Υπουργείο Εξωτερικών