Έντυπη Έκδοση

Κορυφαίο γκέι είδωλο ο Τόνι Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία γκέι είδωλα των τελευταίων 30 χρόνων, μαζί με άλλες διασημότητες όπως ο Μπόι Τζορτζ, ο σερ Ιαν Μακέλεν, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Ανι Λένοξ.

Τον κατάλογο των γκέι ειδώλων δημοσίευσε το περιοδικό «Gay Times» με αφορμή τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του. Ο Τόνι Μπλερ είναι στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η κοινότητα των ομοφυλοφίλων στη Βρετανία εκτιμά ιδιαίτερα τον Μπλερ, καθώς επί πρωθυπουργίας του μειώθηκε το ηλικιακό όριο συναίνεσης σεξουαλικής επαφής για τους γκέι ώστε να εξομοιωθεί με εκείνο που ισχύει για τους ετεροφυλόφιλους, ενώ θεσμοθετήθηκε και το σύμφωνο συμβίωσης. Το περιοδικό χαρακτηρίζει τον Μπλερ αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

«Η εξομοίωση των ορίων της ηλικίας συναίνεσης, η κατάργηση της Διάταξης 28, η νόμιμη αναγνώριση των τρανσέξουαλ, τα σύμφωνα συμβίωσης, η άρση του δικαιώματος του εργοδότη να σε απολύει επειδή αγαπάς άτομο του ίδιου φύλου και η ανακήρυξη της ομοφοβίας σε έγκλημα μίσους, όλα έγιναν επί πρωθυπουργίας Μπλερ», σχολιάζει το έντυπο. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει φιλοξενηθεί ξανά στο εξώφυλλο του περιοδικού τον Μάρτιο του 1997, όταν ήταν ακόμη ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ το 2005, πριν από τις βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, δημοσιεύτηκε άρθρο του.

Ο εκδότης του περιοδικού Ντάρεν Σκοτ εξέφρασε την άποψη πως «ό,τι κι αν πρεσβεύεις πολιτικά, θα ήταν τραβηγμένο να αρνηθείς αυτά που ο Τόνι Μπλερ και η κυβέρνησή του έκαναν για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και διεμφυλικοί). Σίγουρα συνέβαλε στο να ανοίξει ο δρόμος και γι' αυτό του είμαι ευγνώμων». Κ.Π.

(ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Βρετανία