Έντυπη Έκδοση

Τουρισμός: Αδύναμος κρίκος, η απουσία ρευστότητας

Αφιερωμένη στη διασύνδεση του Τουρισμού με τις τοπικές κοινότητες είναι η φετινή 27η Σεπτέμβρη, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Φορείς βλέπουν τον ελληνικό Τουρισμό σε περίοδο ανάκαμψης, παρά τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν φέτος με την υποτίμηση του ρουβλιού και τις αλλεπάλληλες πτωχεύσεις ρωσικών πρακτορείων. Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού πάνω από 15% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, ενώ και η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη κινείται σε αυξητικά επίπεδα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, γεγονός που λειτούργησε ώς ένα βαθμό σαν μαξιλάρι και για τα ασφαλιστικά ταμεία, με την υποστήριξη κι άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τα ελληνικά ξενοδοχεία είναι κατά κανόνα μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, εξ ου και πρέπει να στηριχθούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Ζητήματα όπως η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η αναβίωση του εσωτερικού τουρισμού είναι εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, σημείωσε η ΠΟΞ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Τουρισμού
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
Τουρισμός