Έντυπη Έκδοση

Συζητήθηκε η αίτηση του ΟΦΗ για το άρθρο 99

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο μεταξύ ΕΠΟ, Λίγκας και ΠΣΑΠ έγινε προκειμένου να μπορέσουν δύο υπερχρεωμένες ΠΑΕ, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, να εξοφλήσουν μέχρι και σε 45 δόσεις τους παίκτες στους οποίους οφείλουν χρήματα.

Από την υπογραφή του μνημονίου πέρασαν αρκετοί μήνες και οι δύο σύλλογοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη που έχουν. Γι' αυτό προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Και οι ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει πριν από δύο και τρία χρόνια από το Ηράκλειο και τη Νέα Σμύρνη περιμένουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους...

Χθες, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, συζητήθηκε η αίτηση που έχει υποβάλει η ΠΑΕ ΟΦΗ για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, ωστόσο διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή με την οποία «απαγορεύεται προσωρινά κάθε μέτρο ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεων εργαζομένων σ' αυτή, για μισθούς σε βάρος της αιτούσας». Οπότε μέχρι να εκδοθεί η απόφαση παγώνουν όλες οι διαδικασίες αποπληρωμής των χρεών που έχει η ΠΑΕ.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου έδωσαν το «παρών» φίλαθλοι του συλλόγου, ενώ στην κατάθεσή του ο οικονομικός διευθυντής του ΟΦΗ Μ. Βασιλάκης υποστήριξε πως η ΠΑΕ έχει περιορίσει το μπάτζετ και το χρέος της. Κι αυτό που πλέον επιδιώκεται είναι η επιμήκυνση των δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και ΙΚΑ, ενώ ο Βασιλάκης τόνισε ότι θα εξοφληθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι προμηθευτές.

Κύρια παρέμβαση κατά της ΠΑΕ έκανε το ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ και μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών στους οποίους χρωστά ο ΟΦΗ ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση.

Παρά τα φέσια, πάντως, ο ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι έκανε κανονικά μετεγγραφές, αφού αδειοδοτήθηκε σε δεύτερο βαθμό. Και όταν ολοκλήρωσε τις μετεγγραφές του, έκανε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και αυτομάτως τού αφαιρέθηκε η άδεια. Τέτοια τρικ μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν με την ανοχή της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας. Σ. ΛΙΒΑΝΙΟΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΦΗ
Αθλητικό ρεπορτάζ
Άρθρο 99
Ποδόσφαιρο