Έντυπη Έκδοση

Στην πλαστή κοινωνία μας...

Ρίχνοντας ματιές στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι σαν σήμερα δολοφονήθηκε το 1831 στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Καποδίστριας. Επίσης τέτοια μέρα, στην ίδια πόλη και τρία χρόνια αργότερα, αρχίζει η «Δίκη των Δικαστών», Γεωργίου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Θα καταδικαστούν σε τετράμηνη φυλάκιση για άρνηση δημόσιας υπηρεσίας.

Τα χρόνια κύλησαν με πολέμους, αίμα και βάσανα για τον ελληνικό λαό και φτάσαμε στο σήμερα, όπου η σύγχυση έχει κατακλύσει τη δημόσια ζωή. Τώρα αναζητούμε γενναίους δικαστές να αρνηθούν να υπογράψουν τη θανατική μας καταδίκη και να σταματήσουν τους κυβερνήτες, που ελαφρά τη καρδία αμολούν τους «Μαυρομιχάληδες» για να μας μαζέψουν και το τελευταίο ευρώ που απέμεινε στις τσέπες μας.

Η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων αποτυπώνεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» για την έκθεση του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους που κατατέθηκε στη Βουλή. Κάτω από το όριο ή κοντά στο όριο της χρηματικής φτώχειας ζουν 6,3 εκατομμύρια Ελληνες. Πιθανόν τα οικονομικά μέτρα να χαλαρώσουν όταν μπουν άλλα 3 εκατομμύρια Ελληνες στην πείνα. Τότε θα δούμε...

Τα μέσα ενημέρωσης όμως, εκτός από το αγαπημένο τους θέμα, τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, απέκτησαν νέα αγαπημένα θέματα. Αν θα βγάλει ή όχι τα λεφτά του στο εξωτερικό ο Αδωνις (δεν χρειάζεται επώνυμο ή ιδιότητα) και ο νέος καβγάς Ντινόπουλου και Κυρ. Μητσοτάκη για απολύσεις, ελέγχους στο Δημόσιο κ.λπ.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην πλήττουμε, παρουσιάζοντας σχεδόν μια πλαστή πραγματικότητα. Πλαστή σαν τα πτυχία και τα πιστοποιητικά που έχουν κατακλύσει τη χώρα και με τα οποία έχουν βολευτεί οι επιτήδειοι σε κάθε θέση. Πανεπιστημιακοί, γιατροί, δάσκαλοι, «μαϊμούδες» στη μικρή μπανανία μας.

Μια ιδέα για το πόσο οι πλαστογράφοι έχουν κυριαρχήσει στην κοινωνική ζωή μάς δίνει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, Μιχ. Κουρούτος. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Αν. Λοβέρδο, επισυνάπτει κατάλογο με 2.000 ονόματα ανθρώπων που φέρεται να αποκόμισαν τίτλους-μαϊμού από ιδιωτικά σχολεία στην Ηπειρο.

Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, που συνοδεύει τον κατάλογο από τους τίτλους αυτούς, που εξεδόθησαν την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 έχουν ανακληθεί, όπως παραδέχεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Οι υπόλοιποι τίτλοι χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως... προσόν διορισμού στο Δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα. Τα στοιχεία αυτά απέστειλε η ΟΙΕΛΕ χθες και στην Κομισιόν, «ώστε να αξιολογήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας».

Η Ομοσπονδία εδώ και μια δεκαετία έχει αναδείξει το τεράστιο αυτό ζήτημα διαφθοράς, αλλά, όπως καταγγέλλει ο κ. Κουρούτος, «βρήκε απέναντί της υψωμένα τείχη από παράκεντρα εξουσίας, που ήθελαν να διαιωνίζεται το βρόμικο παιχνίδι ρουσφετιού και συναλλαγής, αλλά και εκπροσώπους κομμάτων που επεδίωκαν να συνεχίζουν να θρέφουν τους στρατιώτες-πελάτες τους, εποπτικούς θεσμούς της πολιτείας που ένιπταν τας χείρας τους για να μη δυσαρεστήσουν τους ισχυρούς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Α λα ...καρτ