Έντυπη Έκδοση

«BACK ΤΟ BUSINESS» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΣ LLOYD'S

Επιστροφή στο επιχειρείν

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ετήσια εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου -που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο- πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία, την παλαιά κατοικία «Ελευθερίου και Ελενας Βενιζέλου».

Ο κ. Benno Reischel, επικεφαλής Ευρώπης της Lloyd's, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Ελληνας πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η κ. Ευγενία Χανδρή, Βρετανή πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο κ. John Kittmer, Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Ο κ. Benno Reischel, επικεφαλής Ευρώπης της Lloyd's, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Ελληνας πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η κ. Ευγενία Χανδρή, Βρετανή πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο κ. John Kittmer, Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Η θεματική ομπρέλα της εκδήλωσης έφερε τον τίτλο «BacktoBusiness». Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των παλαιότερων και μεγαλύτερων διμερών ευρωπαϊκών και επαγγελματικών επιμελητηρίων, μέλη του και στελέχη από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και ασφαλιστικό χώρο, ξεπέρασαν τους τετρακόσιους.

Την εκδήλωση άνοιξε με ολιγόλεπτη ομιλία ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα John Kittmer, ακολούθησε η Βρετανή πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευγενία Χανδρή, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ενώ επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο επικεφαλής Ευρώπης της Lloyd's, Benno Reischel. Η Lloyd's -ο παλαιότερος βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός- απασχολεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια εργαζομένους και διαχειρίζεται επενδεδυμένα αποθεματικά 8,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμμετοχή του Benno Reischel πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου και προέδρου της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Νίκου Μακρόπουλου. Ο Ελληνας πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε για την ανάγκη υπερκομματικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση των θεσμικών και δομικών προβλημάτων, που -παρά τα έξι χρόνια διαρκούς κρίσης, τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις αιματηρές θυσίες των πολιτών- δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Οικονομόπουλος έκλεισε την ομιλία του επικαλούμενος λίγα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου -με την ευκαιρία της επετείου από τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού-, λόγια επίκαιρα σήμερα όσο και τότε, που καταδεικνύουν πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα ένα ελάχιστο επίπεδο ευημερίας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Lloyd's, Ευρώπη Ασφαλιστική, MATRIX, Αιγαίον Ασφαλιστική, Bentley, Cellier και τα κοσμηματοπωλεία Πατσέας.

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα στελέχη και παρουσία πλέον και στο Λονδίνο, υποστηρίζει με την τεχνογνωσία του την ελληνική εξαγωγική επιχειρηματικότητα, παρέχοντας στρατηγική υποστήριξη και εκπονώντας βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, ανταποκρινόμενο στην ευθύνη που διατηρεί απέναντι στα μέλη του από το 1945 που ιδρύθηκε, οργανώνει συχνά και με επιτυχία δράσεις που προάγουν και καλλιεργούν τη συστηματική γνώση της αγοράς (market intelligence).

Στις επόμενες εκδηλώσεις του το Επιμελητήριο θα φιλοξενήσει στις 20 Νοεμβρίου την Arianna Huffington, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει (Ξενοδοχείο Metropolitan), ενώ στις 26 Μαρτίου 2015 έχει προγραμματίσει το Ετήσιο Συνέδριο για την προβολή της Ελλάδας και των σχετικών επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικότητα
Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Εκδηλώσεις