Ηλεκτρονική Έκδοση

Άκαρπες οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Χωρίς σημαντική πρόοδο ολοκληρώθηκε ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 στη Νέα Υόρκη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Fars. Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες στο άμεσο μέλλον.

Οι διαπραγματεύσεις για τον φάκελο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ξανάρχισαν πριν από οκτώ ημέρες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η προθεσμία για να υπάρξει οριστική συμφωνία λήγει στις 24 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε την Παρασκευή ότι χρειάζεται να ληφθούν «θαρραλέες αποφάσεις» για να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, ενώ τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Τεχεράνης θα είναι «απαράδεκτη».

Το Παρίσι, η Τεχεράνη, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον παραδέχθηκαν χθες ότι ο κύκλος των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη δεν σημείωσε κάποια αποφασιστική πρόοδο.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετική είδηση: Στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για τα πυρηνικά 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρηνικά
Ιράν