Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαμαράς: «Άλμα προς το μέλλον χωρίς νέο μνημόνιο»

Ομιλία στην εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ

«Πήρα μια χειροβομβίδα στα χέρια μου, την κράτησα και την εξουδετέρωσα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε γερές ρίζες, πατάμε γερά στο παρόν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Στον ίδιο χώρο όπου το 1977 έγινε το προσυνέδριο και το 1979 το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ., στο ξενοδοχείο «Άθως Παλάς», στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συμβολή και των άλλων προέδρων του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. κράτησε πάντα υπεύθυνη στάση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά «λεφτά υπάρχουν», εμείς δεν είπαμε ποτέ». Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν κατάφερε ακόμα να γίνει» και πρόσθεσε πως τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει περισσότερους ψηφοφόρους, καθώς «η επιστροφή στο «λεφτά υπάρχουν» τρομάζει περισσότερο.

«Παίζουν με πράγματα που είναι πιο πάνω από το μπόϊ τους», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για «αθεράπευτο λαϊκισμό».

Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ο κ. Σαμαράς «πήρα μια χειροβομβίδα στα χέρια μου, την κράτησα και την εξουδετέρωσα». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα δεν χρειάζεται άλλο Μνημόνιο και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά ούτε τα χρήματα από τις δόσεις του σημερινού Μνημονίου, που απομένουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση