Ηλεκτρονική Έκδοση

Κουίκ: Όσο υπάρχουν μνημονιακές κυβερνήσεις δεν θα δούμε καλύτερες μέρες

Για εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις των υπουργών της χώρας μας στο Παρίσι, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

Τέρενς Κουίκ Τέρενς Κουίκ  

«Όσο υπάρχει κυβέρνηση συνδεδεμένη με μνημόνια, που στέλνει εξευτελιστικά υπουργούς στο Παρίσι για να διαπραγματευτούν με την τρόικα ψίχουλα για τον προϋπολογισμό και έχει πρωθυπουργό να ικετεύει την Μέρκελ για την δική του πολιτική επιβίωση, οι επιχειρούντες στη Θράκη δεν θα δουν καλύτερες μέρες.

Βεβαίως, όμως και θα συνυπογράψω το ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Αθηνοκεντρικό κράτος που ορθώς προτείνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Δεν μπορούμε να μην αγωνιζόμαστε για το καλύτερο της ΑΜ-Θ Περιφέρειας, που πρέπει να αλλάξει σελίδα».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ", μιλώντας τόσο κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Περιφερειακού συμβουλίου,  την Παρασκευή, όσο και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των ΜΜΕ.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Πάντως, ανεξάρτητα με αυτό το ψήφισμα, όπως δήλωσα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μπορούμε να κινηθούμε με ενέργειες που δεν άπτονται των μνημονίων. Παράδειγμα, μπορούμε να παρέμβουμε και να απαιτήσουμε δυο πολύ ουσιαστικά πράγματα:

1. Να πληρώσει ο ΟΑΕΔ τα εκατομμύρια που χρωστάει στους επιχειρηματίες της Περιφέρειας μας από την επιδότηση του 12%.

Είναι χρήματα που εκκρεμούν από το 2010. Πέντε ολόκληρα χρόνια!

2. Να σταματήσει άμεσα τις απειλές των κατασχέσεων ο ΟΑΕΕ, την ώρα που οι επιχειρήσεις, όχι μόνο στη Περιφέρεια μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα, βιώνουν μια δραματική κατάσταση, πέρα από τα λουκέτα που ήδη έχουν μπει.

Σας παραπέμπω και στην επιστολή διαμαρτυρίας του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη, που απέστειλε στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την οποία ήδη έχω καταθέσει ως Ερώτηση στη Βουλή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική